Swiatla mijania
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7 TDI
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Swiatla mijania
Witam. Mam chyba troszke nietypowy problem. Mam reflektory hella,oryginalne, lewy i prawy taki sam,te same oznaczenia,soczewkowe,zarowki h1 i dzisiaj po zmianie zarowek pojechalem na ustawienie swiatel SKP i okazalo sie, ze prawy reflektor (patrzac z srodka samochodu) ma niewielkie zalamanie swiatla,prawie nie ma granicy swiatlocienia. Gosc na stacji nie umial mi odpowiedziec czmu tak jest. Lewy reflektror elegancko. Ma ktos jakis pomysl co to moze byc?zle zalozona zarowka?a moze jakas wadliwa?czy zarowka nie ma tu znaczenia?
[ Dodano: 2015-10-28, 01:08 ]
Moze troszke zle sie wyrazilem...Granica swiatlocienia jest,tylko prawie plaska...zalamanie jest malutkie...
[ Dodano: 2015-10-28, 01:08 ]
Moze troszke zle sie wyrazilem...Granica swiatlocienia jest,tylko prawie plaska...zalamanie jest malutkie...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Wlasnie tak, zamiast_/ jest prawie _ _ z tym ze ta druga kreska jest minimalnieukosnie do gory,takie malutkie zalamanie ledwo oderwane od poziomu...faktycznie, podjade na stacje zeby zobaczyli ta lapke,moze to bedzie to. Dzieki Panowie za odpowiedzi.
[ Dodano: 2015-10-28, 13:00 ]
A mam jeszcze pytanie bo widzialem ta "wajche" na soczewce tylko mam pytanie...trzeba wymontowac soczewke zeby ja przestawic czy nie trzeba??
[ Dodano: 2015-10-28, 13:00 ]
A mam jeszcze pytanie bo widzialem ta "wajche" na soczewce tylko mam pytanie...trzeba wymontowac soczewke zeby ja przestawic czy nie trzeba??
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Podziekowal:)pozniej bede testowal.
[ Dodano: 2015-10-28, 19:15 ]
Probowalem ruszyc ta wajcha. On jest jak by sztywno,mozna ja przestawic minimalnie o taki luz jak by miala...tak ma byc?na scianie niby jakas mala poprawa jest ale nie wiem czy to nie jest tylko w moich oczach:)Jutro podjade jeszcze na SKP.
[ Dodano: 2015-10-28, 19:15 ]
Probowalem ruszyc ta wajcha. On jest jak by sztywno,mozna ja przestawic minimalnie o taki luz jak by miala...tak ma byc?na scianie niby jakas mala poprawa jest ale nie wiem czy to nie jest tylko w moich oczach:)Jutro podjade jeszcze na SKP.