Pozdrawiam was klubowicze i z góry dziękuje za pomoc

No i tak zrobiłem czyli zamówiłem B6 (24-065092) z http://www.bilsteinpolska.pl/ koszt 499 zł/sztZagór pisze:Ja zmieniałem, ale założyłem B14
Jak masz zawias 1BD - to kup B6, jak 1BE (albo jakaś sprężyna obniżająca) B8.
ok, czyli podpowiadasz/sugerujesz, że jeśli mamy taki sam typ zawieszenia wg etki PR-1BV ale różne wersje silnikowe to powinien taki amortyzator pasować, pomimo tego, że ma inną ostatnią literę w nr części?Mazdomania pisze:Pisałam o tym jakiś czas temu:
viewtopic.php?t=71667
Trochę inaczej. Otóż w ETCE ten sam numer części występuje np. przy zawieszeniu 1BD w S6 i np. w 1BV w A6 z V6 pod maską.halek71 pisze:ok, czyli podpowiadasz/sugerujesz, że jeśli mamy taki sam typ zawieszenia wg etki PR-1BV ale różne wersje silnikowe to powinien taki amortyzator pasować, pomimo tego, że ma inną ostatnią literę w nr części?Mazdomania pisze:Pisałam o tym jakiś czas temu:
viewtopic.php?t=71667
To w takim razie, jeżeli w ETCE nr zawieszenia dla A6 V6 (1BV) jest taki sam jak dla S6 (1BV) to czy nr części dla A6 V6 będzie pasował do s6? W tym przypadku to 4B 351 303 1J.Mazdomania pisze:Trochę inaczej. Otóż w ETCE ten sam numer części występuje np. przy zawieszeniu 1BD w S6 i np. w 1BV w A6 z V6 pod maską.halek71 pisze:ok, czyli podpowiadasz/sugerujesz, że jeśli mamy taki sam typ zawieszenia wg etki PR-1BV ale różne wersje silnikowe to powinien taki amortyzator pasować, pomimo tego, że ma inną ostatnią literę w nr części?Mazdomania pisze:Pisałam o tym jakiś czas temu:
viewtopic.php?t=71667