Cześć Wszystkim.
Moje auto to Audi A6 C6 3.0TDI Avant.
Auto po "regeneracji" skrzyni w warsztacie o którym napisałem w dziale odradzam.
Mój problem dotyczy skrzyni od początku jej użytkowania.
Niestety nie wiem jak zachowywała się wcześniej ponieważ już z uszkodzoną skrzynią kupiłem auto z Niemiec.
Uszkodzony był koszyk napędowy - ponoć typowe dla 6HP19.
Wymiana koszyka, sprawdzenie reszty, wymiana oleju - taki zakres prac został wykonany (niby)
Auto na zimnym jedzie bez problemu, biegi przełączają się płynnie i nie wyczuwam żadnych nie prawidłowości, może czas gdy dojeżdzać do ronda lub krzyżówki hamuje prawie do zera nadal mam 2 bieg i po dodaniu gazu czuć jak by 1-2 sekundowe zawieszenie jak by skrzynia pomysłala i przełączyła bieg.
Po rozgrzaniu niestety wyczuwalne jej szarpnięcie skrzyni z 3 na 4 bieg zarówno w górę jak i w dół.
Wykonane zostało "zerowanie" ustawień skrzyni z adaptacją ale niestety problem nadal istnieje.
Czy ktoś ma jakieś porady dotyczące problemu ?
dziękuje za informację
pozdrawiam
[TIP+Q] Wyczuwalne szarpnięcie z 3 na 4 bieg na ciepłym
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Sprawdzic poziom oleju, jak zly uzupelnic i wycofac adaptacje. Jak prawidlowy, a skrzynia na 100% dobra, zregenerowac/zamontowac nowy sterownik hydrauliczny. Niestety masz sterownik z immo, wiec:
czeka Cie przekladanie kompletu albo liczenie na szczescie, przy przekladce kompletu musisz pojechac do audi albo magika na dopisanie do immobilizera. Co do szczescia, szczesciu mozna pomoc i przepisac tylko kalibracje z nowego sterownika do starego (z nowej elektroniki do starej, kalibracje hydrauliki ktora zmienisz).
czeka Cie przekladanie kompletu albo liczenie na szczescie, przy przekladce kompletu musisz pojechac do audi albo magika na dopisanie do immobilizera. Co do szczescia, szczesciu mozna pomoc i przepisac tylko kalibracje z nowego sterownika do starego (z nowej elektroniki do starej, kalibracje hydrauliki ktora zmienisz).