Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Polecam profesjonalną elektronikę Audi ochrona komponentu it

ODPOWIEDZ
wierzbikowo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Polecam profesjonalną elektronikę Audi ochrona komponentu it

Post autor: wierzbikowo » 26 paź 2015, 13:10

Cześć wszystkim.

Na wstępnie dodam że walczyłem ze swoją A6 C6 długi czas. Odwiedziłem wielu elektroników i każdy łapał się za głowę. Mój problem dotyczył zawieszenia pneumatycznego.
Auto leżało na glebie jak Auto kupiłem z niemiec z uszkodzoną szkrzynią i właśnie nieszczęsnym zawieszeniem. Kupa błędów w komputerze jeżeli chodzi o sterownik zawieszenia. Auto odwiedziło wielu elektroników każdy ponoć spec ale nikt nie wiedział jak do tego podejść. W końcu trafiłem na Pana z Czempinia (allegro.pl - po wpisaniu audi ochrona komponentu pojawia się właśnie tego Pana oferta). Przyjechałem - profesjonalne podejśćie do tematu. Na start konkrety - najpierw diagnozujemy po kolei wszystko. Podejrzenie oprogramowania sterownika - niby się nie psuje (tak twierdziała reszta) tutaj powiedziano że kilka aut w roku trzeba flashować.

Diagnoza po 2 dniach. W dwóch miejscach uszkodzona wiązka do czujnika ciśnienia i do amortyzatora przedniego z lewej strony. Winowajcą całego zamieszania była również wyspa zaworowa - rozdzielacz. Wcześniej diagnozowałem kompresor w Poznaniu. Dostałem informację że jest sprawny a wyspa zaworowa sie raczej nie psuje. Jak dzwoniłem do nich po diagnozie to powiedzieli że dzieją się z nimi cuda. Cena za rozdzielacz 350 zł bez gwarancji.

kolejny raz allegro.pl, kupiłem rodzielacz - 250 zł + wysyłka.
Auto postało jeszcze kilka dni (wysyłka itd.)

Po wymianie rozdzielacza, zakodowaniu, przeflashowaniu oprogramowania, adaptacji i oczywiśćie naprawy wiązki na początku autko chodzi!
Dodatkowo Pan zaktualizaował oprogramowanie skrzyni z pełną adaptacją.

Koszt całości - 1100 zł.

Wiem że zajmuje się również ochroną komponentu. Z tego co słyszałem nie wiele warszatów to ogarnia. Tutaj jak Pan twierdził to już praktycznie przeżytek. Całe auto jest w stanie zakodować bez konieczności łączenia się online.

Polecam serdecznie jeżeli zależy komuś na fachowym i profesjonalnym podejściu do tematu. Kompletna diagnoza, naprawa.

Kazano mi obserwować pracę auta i w razie potrzeby bez problemu pojawić się na jakieś poprawki. Auto jak na razie od tygodnia nie wykazuje najmniejszych nieprawidlowości.

Przekopałem cały internet w poszukiwaniu problemu, wcześniej również z ochroną komponentu - podjerzenie innego sterownika od auta - sterownik zablokowany dla ciekawych mogę udzielić więcej informacji.

Podaję kontakt do Pana:

www.vag-support.pl
tel. +48 600 135 555

pozdrawiam :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polecam (spoza Forum)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja