Czy tylne swiatla maja uszczelki?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Moje auto: A6 C7
- Rocznik: 2014
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Czy tylne swiatla maja uszczelki?
Witam! Czy tylne swiatla w audi a6 c6 2011 rok maja uszczelki miedzy lampamia a karoserja? Dostaje mi sie woda do bagaznika. Kiedy otworzylem klape bagaznika i spojzalem z boku na lampy zauwazylem ze sa szczeliny pomiedzy lampami a karoserja. Czy tak ma byc, czy powinny tam byc uszczelki? Czy sa jakies otwory odplywowe pod lampami we wnetrzu karoserji? Przy otwartym bagazniku po obydwu stronach przy lampach sa tez plastikowe oslony, ktore nie przylegaja mocno do zaokraglenia karoserji, Po ich zdjeciu widac ze woda sciekajaca przy uszczelce bagaznika moze latwo sie dostac pod lampy. Sadze ze powinny byc jakies odplywy spod lamp w srodku? Czy ktos moze wie cos o nich?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: ŁUKASZ
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2007
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Powiem tak, ja zdejmowałem tylne lampy i nie kojarze aby tam uszczelki były (bo po co skoro jedynymi dziurami w karoserii są otwory na śruby) ale być może pamięć mnie zawodzi bo robiłem to trochę na szybko.
Jednak patrzę też w partslinku i tam też nie widzę aby były jakieś uszczelki. Załączam screena z partslinka.
W sobotę zdejmę lampę to potwierdzę.
Jednak patrzę też w partslinku i tam też nie widzę aby były jakieś uszczelki. Załączam screena z partslinka.
W sobotę zdejmę lampę to potwierdzę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
A6 C6 3.0TDI quattro z wydechem by Street Lane Garage