Meguiars vs Shiny Garage
-
kozak_patryk
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: patryk
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Meguiars vs Shiny Garage
Jaki produkt lepszy ....
jest 3.0 tdi bmk s-line i to co zawsze mi się marzyło quattro
licznik q7 2014 wersji PL
zmiana klimatronika
było 2.0 tdi blb
mody
licznik q7 2011r.
zmiana dekorów
s-line wewnętrzne
zmiana wewnątrz na led
zmiana klimatronika
było 2.0 tdi blb
mody
licznik q7 2011r.
zmiana dekorów
s-line wewnętrzne
zmiana wewnątrz na led
-
luk330
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: ŁUKASZ
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Skrzynia: S-tronic
- Kontakt:
Trochę inna półka cenowa, aczkolwiek ja pokupowałem sobie pare rzeczy od Shiny Garage (wosk carnauba, morning dew, iron off i cos tam jeszcze od owadow) i generalnie przy przystepnej cenie jakosciowo są bardzo ok. W szczegolności jestem zadowolony z morning dew, ktory dosc dlugo sie trzyma, kropelkuje, ladnie sie blyszczy i nadaje efekt lustra oraz szybko sie go naklada. Fajna rzecza jest to, ze fajnie pachna te rzeczy, wiec przy nakladaniu mozna przyjemnie poniuchac
(oprocz iron off'a, ktory wali szambem
).
A6 C6 3.0TDI quattro z wydechem by Street Lane Garage 
-
kozak_patryk
- Forum Audi A6 / A7

- yaszczur
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Paweł
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Silnik: 4.2 ASG 299KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Pytasz jaki produkt lepszy a nie podajesz konkretnych przykładów. Nie można porównywać tego w zestawieniu marka vs marka, bo jeśli tylko to brać pod uwagę zawsze górą będzie Meguiar's. Co innego ich konkretne produkty.
Osobiście używam kilku specyfików zarówno z Shiny jak i z Megsa (są też inne) będąc zadowolonym.
Meguiar's, to marka z długą tradycją i rozpoznawalna na całym świecie, co przekłada się również na ceny produktów...
Shiny Garage, to nasza Polska marka, obecna na rynku zaledwie od kilku lat, co nie znaczy, że mają gorsze specyfiki do zaoferowania, częstą są podobne jakościowo a znacznie tańsze. Także ująłbym to tak, że jedni mogą mieć lepszy wosk a drudzy np. APC, czy dressing do kokpitu.
Również byłem zadowolony z tego Quick'a
ale znalazłem lepszy i od tej pory niczego innego nie używam. Koch Chemie Allround Quick Shine, wypróbuj 
Osobiście używam kilku specyfików zarówno z Shiny jak i z Megsa (są też inne) będąc zadowolonym.
Meguiar's, to marka z długą tradycją i rozpoznawalna na całym świecie, co przekłada się również na ceny produktów...
Shiny Garage, to nasza Polska marka, obecna na rynku zaledwie od kilku lat, co nie znaczy, że mają gorsze specyfiki do zaoferowania, częstą są podobne jakościowo a znacznie tańsze. Także ująłbym to tak, że jedni mogą mieć lepszy wosk a drudzy np. APC, czy dressing do kokpitu.
.luk330 pisze:W szczegolności jestem zadowolony z morning dew, ktory dosc dlugo sie trzyma, kropelkuje, ladnie sie blyszczy i nadaje efekt lustra oraz szybko sie go naklada.
Również byłem zadowolony z tego Quick'a
Pozdrawiam...
-
kozak_patryk
- Forum Audi A6 / A7

to też prawda mam dwa produkty Meguiars
i jestem bardzo zadowolony
[ Dodano: 2015-10-25, 16:34 ]
do pulpitu i czyszczenia szyb i jestem bardzo zadowolony teraz czas coś kupić na lakier
i jestem bardzo zadowolony
[ Dodano: 2015-10-25, 16:34 ]
do pulpitu i czyszczenia szyb i jestem bardzo zadowolony teraz czas coś kupić na lakier
zmiana klimatronika
było 2.0 tdi blb
mody
licznik q7 2011r.
zmiana dekorów
s-line wewnętrzne
zmiana wewnątrz na led
zmiana klimatronika
było 2.0 tdi blb
mody
licznik q7 2011r.
zmiana dekorów
s-line wewnętrzne
zmiana wewnątrz na led
- adrian1115
- Forum Audi A6 / A7

ja osobiście używam całego segmentu produktów Meguiar's (od szamponów po glinki, politury, woski, dressingi itd itd) i jestem bardzo zadowolony i szczerze mówiąc nie mam zamiaru zmienić ewentualnie to czego im brakuje w ofercie to jakiegoś dobrego środka do plastików vinylowych dlatego używam BlackWOW PRO ale jeżeli używasz środków do innego auta gdzie masz plastiki "chropowate" to jak najbardziej produkty meguiar's są wystarczające 
-
kozak_patryk
- Forum Audi A6 / A7

mam produkt do czyszczenia plastików i w a6 sie nie spisuje ale za to w starym seacie powoduje efekt nowego kokpitu z salonu
zmiana klimatronika
było 2.0 tdi blb
mody
licznik q7 2011r.
zmiana dekorów
s-line wewnętrzne
zmiana wewnątrz na led
zmiana klimatronika
było 2.0 tdi blb
mody
licznik q7 2011r.
zmiana dekorów
s-line wewnętrzne
zmiana wewnątrz na led
ja osobiście do wnętrza mogę polecić Meguiar's Ultimate Protectant i po 24h zabezpieczyć to Natural Shine Protectant efekt powalający. Ultimate Protectant plastiki robiłem rok temu i co miesiąc zabezpieczam Natural Shine Protectant. Efekt bardzo fajny wystarczy przetrzeć ściereczką i środek czyściutki
Poorboy's World Natural Look Dressing również polecam też genialny środek jedynie co mnie w nim rozczarowało, to że łapie dość szybko brud i kurz 
2 różne firmy, które kierują swoje produkty do 2 różnych grup, Meguiar's to inna półka cenowa, inna jakość jak również obecność na rynku. Shiny Garage ma w swojej ofercie sporo fajnych produktów, idealnie nadających się na początek przygody z detailingiem ze względu na bardzo przystępne ceny produktów. Polecam obie firmy bo w każdej można znależć coś dobrego dla siebie 
Podpis niezgodny z regulaminem.
Co myślicie o takim zestawie na początek?
http://www.shinygarage.pl/shiny-garage-starter-kit.html
Pozdrawiam
http://www.shinygarage.pl/shiny-garage-starter-kit.html
Pozdrawiam
- yaszczur
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Paweł
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Silnik: 4.2 ASG 299KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Myślę, że jeśli zaczynasz przygodę z detailingiem i chcesz zadbać o auto trochę bardziej niż szary Kowalski, który raz w miesiącu jedzie na myjkę i odkurza wnętrze... to zestaw jak najbardziej ok. Cena też przystępna.Bagzz pisze:Co myślicie o takim zestawie na początek?
Dobrałbym jeszcze jakiś dobry wosk, bo ten w zestawie (Morning Dew) to tzw. quick detailer i służy bardziej do uzupełniania powłoki po myciu niż do jej pełnego i porządnego zabezpieczenia. Z czasem jak zużyjesz te środki, zaczniesz sięgać na próbę po kosmetyki innych marek, ale wtedy będziesz miał już porównanie
Żeby się nie powtarzać, w temacie poniżej opisałem jak z głową myć auto i zabezpieczać lakier - nie tylko na okres zimowy, zapraszam do lektury
jak-dobrze-zadbac-o-lakier-na-okres-zimowy-vt78769.htm
Pozdrawiam...
yaszczur pisze:Myślę, że jeśli zaczynasz przygodę z detailingiem i chcesz zadbać o auto trochę bardziej niż szary Kowalski, który raz w miesiącu jedzie na myjkę i odkurza wnętrze... to zestaw jak najbardziej ok. Cena też przystępna.Bagzz pisze:Co myślicie o takim zestawie na początek?
Dobrałbym jeszcze jakiś dobry wosk, bo ten w zestawie (Morning Dew) to tzw. quick detailer i służy bardziej do uzupełniania powłoki po myciu niż do jej pełnego i porządnego zabezpieczenia. Z czasem jak zużyjesz te środki, zaczniesz sięgać na próbę po kosmetyki innych marek, ale wtedy będziesz miał już porównanie![]()
Żeby się nie powtarzać, w temacie poniżej opisałem jak z głową myć auto i zabezpieczać lakier - nie tylko na okres zimowy, zapraszam do lektury
jak-dobrze-zadbac-o-lakier-na-okres-zimowy-vt78769.htm
Bardzo dziękuje, napewno się zapoznam!
Pozdrawiam