Palniki D2S - Osram vs Philips
żybis, zastanawiałem się nad tymi Night... ale miałem daaawno temu takie w starym aucie, jeszcze H*... i działały dość krótko... tyle, że tam coś koło 60PLN za komplet... a tu... w IC: 550PLN... więc moim zdaniem nie ma sensu... ma działać, mam dobrze widzieć. Odbłyśniki, soczewki i klosze mam w świetnym stanie, więc nie powinno być 'lipy' 
Apophis, niby racja, ale naczytałem się o zniszczeniach jakie mogą takie 'świeczki' poczynić i wolę jednak dać trzy stówy za komplet i mieć już spokój...

Apophis, niby racja, ale naczytałem się o zniszczeniach jakie mogą takie 'świeczki' poczynić i wolę jednak dać trzy stówy za komplet i mieć już spokój...
-
- Forum Audi A6 / A7
No własnie nie dokońca tak. Te słynne podróbki philipsa ze scalakami sie fajczą i powodują przetwarzanie przetwornic na złom(wtórnie także auta)
Istotą kupowania zamiennika jest kupienie takiego co ma bańke osadzona w metalowym cokole bądź takim niby stojaczku a nie bezpośrednio w plastyku. Dotyczy D2S co nie maja żadnej elektroniki.
Niejednemu juz przerabiałem w A8 xenony za pomocą zestawów z alledrogo-sobie też.
Kazdy w tym ja zadowolony. Lepiej przecie wydać 50-150zł za komplet niż 300-500 żarniki bądź 200zł za obie przetwornice co sie chowaja doskonale w obudowie oryginalnej i działaja rownie sprawnie. Do tego oczywiście jest gwarancja i tez raz padł mi po 3 dniach żarnik i gość po telefonie przysłał drugi
Takie moje zdanie-więc skoro nie ma różnicy to po co przepłacać.
Ale to dotyczy A8 D2 gdzie elektronika jeszcze nie steruje kazdym pierdnięciem....
Istotą kupowania zamiennika jest kupienie takiego co ma bańke osadzona w metalowym cokole bądź takim niby stojaczku a nie bezpośrednio w plastyku. Dotyczy D2S co nie maja żadnej elektroniki.
Niejednemu juz przerabiałem w A8 xenony za pomocą zestawów z alledrogo-sobie też.
Kazdy w tym ja zadowolony. Lepiej przecie wydać 50-150zł za komplet niż 300-500 żarniki bądź 200zł za obie przetwornice co sie chowaja doskonale w obudowie oryginalnej i działaja rownie sprawnie. Do tego oczywiście jest gwarancja i tez raz padł mi po 3 dniach żarnik i gość po telefonie przysłał drugi

Takie moje zdanie-więc skoro nie ma różnicy to po co przepłacać.
Ale to dotyczy A8 D2 gdzie elektronika jeszcze nie steruje kazdym pierdnięciem....
0x4B25A, Uważaj przy zamiennikach. Tydzień temu kumpel do swojej C6 kupił żarniki "philips" o barwie 6000K za 45e za oba palniki. Pomogłem mu je zamontować i wczoraj dzwonił, że wracając z roboty nagle zobaczył, że jeden przestał działać (to było w nocy). Zatrzymal się na poboczu i okazało się, że lewa lampa cała czarna... Plastik cały czarny a odblask stopiony
- lampa do wymiany

No i tak jak obiecałem zamieszczam fotki ze świecenia. Wszystko w najlepszym porządku.
Moje palniki mają temperaturę barwową 4kK... proponuję ew. trochę droższe Osram Original Xenarc, które maja 4150K... ale raczej ludzkie oko tego nie rozróżni. Mnie facet w IC nie potrafił wyjaśnić różnicy (a różnica w cenie to 30 PLN na sztuce), więc kupiłem te tańsze i nie żałuję (potem sprawdziłem w katalogu Osram).
Efekt w cenie 370 PLN (koszt materiału + wymiana):
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Moje palniki mają temperaturę barwową 4kK... proponuję ew. trochę droższe Osram Original Xenarc, które maja 4150K... ale raczej ludzkie oko tego nie rozróżni. Mnie facet w IC nie potrafił wyjaśnić różnicy (a różnica w cenie to 30 PLN na sztuce), więc kupiłem te tańsze i nie żałuję (potem sprawdziłem w katalogu Osram).
Efekt w cenie 370 PLN (koszt materiału + wymiana):
Dziwne by było gdyby były mniej bielsze niż 4000K. 5500K to już idealne białe światło, zastanawia mnie tylko jakiej firmy są te żarniki Twoje? Bo z tego co pamiętam żadna znana marka nie robi takich jak 5500K. Najbardziej popularne to 4150K, 4300K, 5000K i 6000K o 5500K to ja nie słyszałem.Apophis pisze:Moje 5500 sa wyraźnie bielsze
Zabij mnie a ci juz nie powiem. Firma z allegro 140zł za 2sztuku ale to juz ponad rok więc nie pamiętam. Było na nich 5500 wcześniej miałem 5000 to delikatna roznica jest ale tylko w poświacie to widac. Zaś 4300 juz bledna przy nich bo takowe tez posiadałem. Nigdy nie kupowałem ori tylko jakies podróby i 2lata zazwyczaj spokojnie a jak mam dzienne to i więcej.