witam ma pytanie-
- czy siedzisko i oparcie z fotela pasazera <chodzi mi o skory s-line> mozna przelozyc do kierowcy czy trzeba bedzie cos kombinowac ?
Mo fotel juz swoje nasiedzial i ni wiem czy bawic sie w przekladnie tego czy czekac i szukac jakis okazji chyba ze ktos jest tapicerem i poradzi sobie z tym.
prosil bym ewentualnie o jakis opis co i jak zrobic.
Dziekuje
Przekladka siedzisk.
-
- Forum Audi A6 / A7
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Moje auto: S6 C5
- Rocznik: 2002
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: Przekladka siedzisk.
Co do siedziska to niestety nie pasuje ... zauważ że kierowca ma po prawej stronie wycięcie na uchwyt pasa ... to samo jest u pasażera ale z lewej strony. Na własnym przykładzie oceniłem że nie da się tego zrobić.Kowal-Roksanka pisze:witam ma pytanie-
- czy siedzisko i oparcie z fotela pasazera <chodzi mi o skory s-line> mozna przelozyc do kierowcy czy trzeba bedzie cos kombinowac ?
Mo fotel juz swoje nasiedzial i ni wiem czy bawic sie w przekladnie tego czy czekac i szukac jakis okazji chyba ze ktos jest tapicerem i poradzi sobie z tym.
prosil bym ewentualnie o jakis opis co i jak zrobic.
Dziekuje
Co do oparcia - jeżeli nie masz w nich poduch to przekładaj śmiało. Jeżeli masz to ja bym się bał - oparcie jest tak przeszyte, aby po wybuchu poduszki kontrolowanie rozerwać szwy. Jestem przekonany, że nie szyli ich uniwersalnie.
Ja miałem też wytarty fotelik (właściwie oparcie) i tapicer poradził sobie w jeden dzień ... Odcień i faktura skóry po wykonaniu naprawy identyczna z ori
Koszt (5lat temu) 200zł.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
W recaro nie pasowały by ani siedzisko ani oparcie. Rozbieralem i porownywalem i strony od środka pojazdu w obydwu fotelach są bardziej wysunięty do przodu. Natomiast strony od drzwi są bardziej splaszczone żeby łatwiej było wsiadac i wysiadac. Różnica jest na skórze ok 1,5 cm. Myślę że takasama jest w kublach .