Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Przekladka siedzisk.

Wnętrze
ODPOWIEDZ
Kowal-Roksanka
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Przekladka siedzisk.

Post autor: Kowal-Roksanka » 10 sie 2015, 19:44

witam ma pytanie-
- czy siedzisko i oparcie z fotela pasazera <chodzi mi o skory s-line> mozna przelozyc do kierowcy czy trzeba bedzie cos kombinowac ?
Mo fotel juz swoje nasiedzial i ni wiem czy bawic sie w przekladnie tego czy czekac i szukac jakis okazji chyba ze ktos jest tapicerem i poradzi sobie z tym.

prosil bym ewentualnie o jakis opis co i jak zrobic.

Dziekuje :>

Kosmy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Moje auto: A6 C5
Rocznik: 2001
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7T 230KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: Kosmy » 18 paź 2015, 22:40

Skóry przełożysz bez problemu czy będą pasować pewnie tak pod warunkiem że oparcie same skóry bez gąbki tak jest miejsce na air bag a są nie zamienne oraz że masz pełną elektrykę bo jest dziura od regulacji pochylenia oparcia ( w pełnej elektryce nie ma pokretła

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Moje auto: S6 C5
Rocznik: 2002
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Re: Przekladka siedzisk.

Post autor: kot919 » 30 paź 2015, 14:01

Kowal-Roksanka pisze:witam ma pytanie-
- czy siedzisko i oparcie z fotela pasazera <chodzi mi o skory s-line> mozna przelozyc do kierowcy czy trzeba bedzie cos kombinowac ?
Mo fotel juz swoje nasiedzial i ni wiem czy bawic sie w przekladnie tego czy czekac i szukac jakis okazji chyba ze ktos jest tapicerem i poradzi sobie z tym.

prosil bym ewentualnie o jakis opis co i jak zrobic.

Dziekuje :>
Co do siedziska to niestety nie pasuje ... zauważ że kierowca ma po prawej stronie wycięcie na uchwyt pasa ... to samo jest u pasażera ale z lewej strony. Na własnym przykładzie oceniłem że nie da się tego zrobić.
Co do oparcia - jeżeli nie masz w nich poduch to przekładaj śmiało. Jeżeli masz to ja bym się bał - oparcie jest tak przeszyte, aby po wybuchu poduszki kontrolowanie rozerwać szwy. Jestem przekonany, że nie szyli ich uniwersalnie.

Ja miałem też wytarty fotelik (właściwie oparcie) i tapicer poradził sobie w jeden dzień ... Odcień i faktura skóry po wykonaniu naprawy identyczna z ori <okok>

Koszt (5lat temu) 200zł.

KamilSiedlce
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Moje auto: A6 C5
Rocznik: 1999
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.8T AWT 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: KamilSiedlce » 31 paź 2015, 01:26

W recaro nie pasowały by ani siedzisko ani oparcie. Rozbieralem i porownywalem i strony od środka pojazdu w obydwu fotelach są bardziej wysunięty do przodu. Natomiast strony od drzwi są bardziej splaszczone żeby łatwiej było wsiadac i wysiadac. Różnica jest na skórze ok 1,5 cm. Myślę że takasama jest w kublach .

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl