Witajcie,
mam pytanie czy ktoś z Was spotkał się z taką sytuacja, że po przekroczeniu 140 km/h zaczyna strasznie huczeć. Co to może być ?
Drzwi przednie prawe.
- yaszczur
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Moje auto: S6 C5
- Rocznik: 2002
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Podałeś za mało szczegółów.
Postaraj się bardziej sprecyzować jaki to dźwięk.
Objaw pojawił się nagle, czy wcześniej nie zwracałeś na to uwagi?
Jesteś pewny, że dźwięk dochodzi przez drzwi?
W tym przypadku mogą np. źle dolegać, albo coś nie tak z uszczelkami (choć C7 to zbyt młode auto na takie przypadłości)
Opony w jakim stanie? może wyząbkowane i stąd takie wrażenie...
Postaraj się bardziej sprecyzować jaki to dźwięk.
Objaw pojawił się nagle, czy wcześniej nie zwracałeś na to uwagi?
Jesteś pewny, że dźwięk dochodzi przez drzwi?
W tym przypadku mogą np. źle dolegać, albo coś nie tak z uszczelkami (choć C7 to zbyt młode auto na takie przypadłości)
Opony w jakim stanie? może wyząbkowane i stąd takie wrażenie...
Pozdrawiam...
Witaj,
w nawiązaniu do zapytania to faktycznie dźwięk dochodzi od strony drzwi. Opony są od jakiegoś czasu i do tej pory nie było problemów. Dźwięk jest taki jakby powietrze na siłe chciało wejść do kabiny. Od zaufanego mechanika dostałem radę aby dogiąć w miarę możliwości ramę okienną faktycznie tak zrobiłem i trochę ucichło Po powrocie do domu spróbuje jeszcze raz dogiąć ramkę ale dopomogę sobie klockiem drewnianym
w nawiązaniu do zapytania to faktycznie dźwięk dochodzi od strony drzwi. Opony są od jakiegoś czasu i do tej pory nie było problemów. Dźwięk jest taki jakby powietrze na siłe chciało wejść do kabiny. Od zaufanego mechanika dostałem radę aby dogiąć w miarę możliwości ramę okienną faktycznie tak zrobiłem i trochę ucichło Po powrocie do domu spróbuje jeszcze raz dogiąć ramkę ale dopomogę sobie klockiem drewnianym