Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Modul Bluetooth i SDS

Elektryka
ODPOWIEDZ
dnk
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Modul Bluetooth i SDS

Post autor: dnk » 25 lut 2014, 11:40

Witam,
mam pytanie. Czy KAZDY modul bluetooth ma funkcje SDS poprzez ktory dziala glosowe wybieranie czy ta funkcja jest tylk dostepna z pelnym SDS?
Pytam poniewaz zainstalowalem sobie ow modul i kidy naciskam przycisk na kierownicy wyskakuje mi komenda "But. not used"
Czytajac wszystkie komentarze zrobilem juz SW update do 1130 ale problem dalej nie zniknal...
Dodatko, czy zawsze trzeba robic adaptacje czy tylko kiedy dany modul nie dziala. Zainstalowalem juz kilka dodatkow i wszystkie dzialaja OK ale nigdy nie robilem adaptacji? Czy ma to jakis wplyw?
Help :) ... Z gory dziekuje
Ostatnio zmieniony 25 lut 2014, 20:42 przez dnk, łącznie zmieniany 1 raz.
- MMI soft 5550
- Audi Music Interface
- Bluetooth
- Navi

rafal1985
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: rafal1985 » 25 wrz 2014, 19:25

Witam,

kolego na 99,9% musisz zrobić aktualizację MMI

pozdro

gracyk75
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: Modul Bluetooth i SDS

Post autor: gracyk75 » 25 wrz 2014, 20:26

dnk pisze:Witam,
mam pytanie. Czy KAZDY modul bluetooth ma funkcje SDS poprzez ktory dziala glosowe wybieranie czy ta funkcja jest tylk dostepna z pelnym SDS?
Pytam poniewaz zainstalowalem sobie ow modul i kidy naciskam przycisk na kierownicy wyskakuje mi komenda "But. not used"
Czytajac wszystkie komentarze zrobilem juz SW update do 1130 ale problem dalej nie zniknal...
Dodatko, czy zawsze trzeba robic adaptacje czy tylko kiedy dany modul nie dziala. Zainstalowalem juz kilka dodatkow i wszystkie dzialaja OK ale nigdy nie robilem adaptacji? Czy ma to jakis wplyw?
Czyli rozumiem, że nie robiłeś żadnego kodowania po instalacji modułu bluetooth?
To niestety nie będzie działać SDS. Musisz go wkodować w gateway-u i w MMI.

dnk
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: Modul Bluetooth i SDS

Post autor: dnk » 25 wrz 2014, 22:27

gracyk75 pisze:
dnk pisze:Witam,
Czyli rozumiem, że nie robiłeś żadnego kodowania po instalacji modułu bluetooth?
To niestety nie będzie działać SDS. Musisz go wkodować w gateway-u i w MMI.
Czyli chodsi o ta adaptacje tak? Sorry ale jestem zupelnie zielony w tym temacie
- MMI soft 5550
- Audi Music Interface
- Bluetooth
- Navi

major005
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: major005 » 11 paź 2015, 15:12

witam ten sam problem oryginalny blu jest sds nie dziala przekodowalem vagiem i nic po nacisniejciu przycisku na kierownicy zadnej reakcji
non omnis moriar

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja