Mam pytanie gdzie znajduje się filtr paliwa obejrzałem auto i nie znalazłem może czas okulary zmienić
Filtr Paliwa
-
slawek3000
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Radosław
- Rocznik: 2002
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDUD 245KM
- Napęd: RWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Filtr Paliwa
witam
Mam pytanie gdzie znajduje się filtr paliwa obejrzałem auto i nie znalazłem może czas okulary zmienić
. A6 c5 2.4 2001 rok
-
mrporpoise
-
slawek3000
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Radosław
- Rocznik: 2002
- Moje auto: S6 C6
- Silnik: 3.0 CDUD 245KM
- Napęd: RWD
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
-
MarioSuper24
- Forum Audi A6 / A7

Witam
Lokalizacja filtra ustalona ale jak go zdeomntowac ? Mianowicie jak odlaczyc od niego weze paliwowe ? Nikt nie mial z tym problemu ? U mnie na kroccach filtra sa plastikowe zatyczki z otworkami. Za cholere nie chce to zejsc. Czy potrzebne sa do tego jakies specjalistyczne szczypce zeby to to wcisnac i pociaganc ?
Auto jak w opisie w profilu. Sam juz nie wiem co robic, filtr nie byl ruszany od nowosci, czyli hula juz 11 lat.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2015-10-08, 17:18 ]
Cześć
Naprawdę nikt nie miał problemów z odlaczeniem filtra paliwa? Dwa razy do tego podchodzilem i lipa, tylko tą plastikową końcówkę w kształcie fajki porozrywalem, a przewód jak siedział tak siedzi
czy tą zawleczke z tej wtyczki trzeba jakoś wyrwać czy jak? Z góry dzięki za każdą pomoc. Pozdrawiam
[ Dodano: 2015-10-09, 19:34 ]
Ok, problem rozwiazany, temat do zamkniecia. Wystarczylo tylko wcisnac ten pasek z tylu wtyczki i jakos to zeszlo. Gdyby ktos mial z tym problemy to smialo pisac na priv, chetnie pomoge, pozdrawiam
Lokalizacja filtra ustalona ale jak go zdeomntowac ? Mianowicie jak odlaczyc od niego weze paliwowe ? Nikt nie mial z tym problemu ? U mnie na kroccach filtra sa plastikowe zatyczki z otworkami. Za cholere nie chce to zejsc. Czy potrzebne sa do tego jakies specjalistyczne szczypce zeby to to wcisnac i pociaganc ?
Auto jak w opisie w profilu. Sam juz nie wiem co robic, filtr nie byl ruszany od nowosci, czyli hula juz 11 lat.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2015-10-08, 17:18 ]
Cześć
Naprawdę nikt nie miał problemów z odlaczeniem filtra paliwa? Dwa razy do tego podchodzilem i lipa, tylko tą plastikową końcówkę w kształcie fajki porozrywalem, a przewód jak siedział tak siedzi
[ Dodano: 2015-10-09, 19:34 ]
Ok, problem rozwiazany, temat do zamkniecia. Wystarczylo tylko wcisnac ten pasek z tylu wtyczki i jakos to zeszlo. Gdyby ktos mial z tym problemy to smialo pisac na priv, chetnie pomoge, pozdrawiam
-
MarioSuper24
- Forum Audi A6 / A7

-
marcelolsztyn
- Forum Audi A6 / A7

-
MarioSuper24
- Forum Audi A6 / A7

-
marcelolsztyn
- Forum Audi A6 / A7

-
Piotrek_85
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
A jak jest w przypadku filtra w motorach 4.2
Tam przewody są wkręcane. Nie ma problemu z wykręcaniem przewodów ze starego filtra? I pytanie czy tam są jakieś podkładki jednorazowe uszczelniające, bo zdaje się że tam jest podobne rozwiązanie, jak w przypadku przewodów elastycznych wkręconych w korpus zacisku. Ktoś już wymieniał taki filtr ?
-
Gość.