[ARJ 2.4 165 KM] Problemz odpalaniem po nocy
Ten wężyk idzie do prawego SAIN (strona pasażera). Z rozpędu napisałem EGR wcześniej...
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2015, 15:24 przez Beep, łącznie zmieniany 1 raz.
Zmień mechanika ...Askari pisze:Wczoraj zawiozłem samochód do mechanika o powiedziałem mu o wymianie czujnika temperatury to mnie wysmiał i stwierdził ze nie ma to wpływu na odpalanie samochodu na zimnym silniku. Co do tego wężyka to ponoć nic to nie przeszkadza że jest urwany...Ten samochód to jakiś techniczny dramat.
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
dlatego warto zakupić kabelek i pewne rzeczy można samemu sprawdzić przy pomocy kolegów z forum, np. wskazania czujnika temperatury, korekty, czy błędy odnośnie zbyt bogatej lub za ubogiej mieszanki.Askari pisze:No tak, przyczyn może być kilka, ale skoro jadąc do mechanika on mi wskazuje usterkę i za części każe zapłacic 500zł + robota to wierzę że wie za co bierze kase, chociaż ostatnio gość wymienił kilka części a efektu nie było żadnego a koszt naprawy 700zł
aby sprawdzić czujnik, odłącz go i sprawdź jak wtedy rano odpali ( nie da to 100% pewności ale może akurat, najlepiej sprawdzić go vagiem), aby wykluczyć mieszającą w korektach instalację lpg, wykasuj korekty i pojeździj na samej benzynie, najlepiej z zakręconą butlą to wtedy wykluczysz też puszczający reduktor czy wtryski.