Regeneracja pompowtryskiwaczy opinie
Regeneracja pompowtryskiwaczy opinie
Witam wszystkich,
Chciałbym się zapytać czy polecacie regenerację pompowtryskiwaczy czy kupno używek?
Wszystko sprowadza się do tego, że moje A6 ma służyć mi jeszcze przez kilka najbliższych lat, a mechanicy mówią że pompowtryski można kupić używane, gdyż ich trwałość jest na tyle duża że na pewno trafię na dobre sztuki. Sam już nie wiem.
Chciałbym się zapytać czy polecacie regenerację pompowtryskiwaczy czy kupno używek?
Wszystko sprowadza się do tego, że moje A6 ma służyć mi jeszcze przez kilka najbliższych lat, a mechanicy mówią że pompowtryski można kupić używane, gdyż ich trwałość jest na tyle duża że na pewno trafię na dobre sztuki. Sam już nie wiem.
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam chciałbym odświeżyć temat, ponieważ też waham się czy w moim BRE nie zregenerować pompowtryskiwaczy ponieważ na hamowni okazało się że przy 250 tysiącach przebiegu jiz powoli zaczynają niedomagac.
Spec od chipa nie polecał regeneracji ani czyszczenia tylko zakup używek.. A jakie jest Wasze zdanie na ten temat.
Spec od chipa nie polecał regeneracji ani czyszczenia tylko zakup używek.. A jakie jest Wasze zdanie na ten temat.
Świeżość morskiej bryzy
-
- Forum Audi A6 / A7
- Bart_d
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Daniel
- Moje auto: A6 C7
- Rocznik: 2015
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.2 TFSI 560KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Również przyłączam sie do pytania. Jedna z moich pompek ma bipy w okolicach 60-ciu i tak psychicznie przygotowuje się do wymiany (czasem po uruchomieniu lub po przegazowaniu, przy zejściu na wolne obroty delikatnie mi bujnie autem).
A tak na marginesie tyle się mówi o awariach pompowtryskiwaczy w 2.0TDI a za dużo informacji na forum o nich nie ma 😕.
A tak na marginesie tyle się mówi o awariach pompowtryskiwaczy w 2.0TDI a za dużo informacji na forum o nich nie ma 😕.
naprawa pompowtryskiwaczy
U mnie była prawie identyczna sytuacja z pracą silnika. Już jest po problemie silnik pracuje idealnie równo zero dymka (troszkę jak depnę mocniej , ale niewiele) Pompowtryskiwacze naprawiałem w Bosch Diesel Service u Pawlika w Stalowej Woli http://www.wtryskiwacz.com Jestem teraz mega zadowolony z usługi i ceny bo zapłaciłem 350 zł za sztukę z regulacjami ciśnień i bipów. A i co najważniejsze zależało mi jak każdemu na czasie , a zrobili mi w dwa dni to bardzo szybko. Poz.Bart_d pisze:Również przyłączam sie do pytania. Jedna z moich pompek ma bipy w okolicach 60-ciu i tak psychicznie przygotowuje się do wymiany (czasem po uruchomieniu lub po przegazowaniu, przy zejściu na wolne obroty delikatnie mi bujnie autem).
-
- Forum Audi A6 / A7