Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

wyciek oleju na łaczeniu z turbina

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
ratownikmed
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

wyciek oleju na łaczeniu z turbina

Post autor: ratownikmed » 12 wrz 2015, 12:12

witam koledzy posiadam audi z silnikiem 2.7 biturbo i turbina z lewej strony patrzac od przodu auta jest zalana od oleju Mechanik stwierdził ze prawdopodobnie jest do wymiany uszczelka miedzy turbo a jakas rurka bo tam jest
prawdopodobnie drobny wyciek ale jest slabe dojscie i nie jest na sto procent pewny Zastanawiam sie co moze byc przyczyna tego wycieku zeby nie okazało sie ze wyciagna silnik zrobia to uszczelnienie i znowu bedzie ten sam problem z tym wyciekiem Czy moze to byc wina odmy albo ezektora Korek oleju czysty bez tzw musztardy oraz uszczelka klawiatury wymieniona Czy ktos ma jakis pomysł co mogło spowodowac ten wyciek Dodam ze nie zawsze smierdzi przepalonym olejem i dymi spod maski oraz nie ubywa oleju jak na razie Dodam ze przeczytałem duzo postów na ten temat ale nie znalazłem odp odnosnie tego sinika
alvaro

elwarka1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: elwarka1 » 13 wrz 2015, 16:18

Ezektora nie szukaj, bo w tym silniku go nie ma. Z turbiny na 99,9% nic na zewnątrz nie leci. Na turbiny leci centralnie z zaślepek wałka rozrządu z tyłu silnika. Miałem to samo. Nie kupuj żadnych zamienników, bo są za małe i tak będzie się lało. Tylko ori. Z uszczelek pod pokrywami zaworów też może lecieć na turbiny.

ratownikmed
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ratownikmed » 15 wrz 2015, 09:20

Sliczne dzieki kolego za rade :) Tez wydawało mi sie dziwne ze niby na jakims łaczeniu z turbina cieknie :| W najblizszych dniach postaram sie ogarnac temat z tymi zaslepkami kolego a jeszcze jedno pytanie czy je sie kupuje kompletami na strone głowicy czy pojedynczo bo od razu bym zamówił Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam <luzik>
alvaro

elwarka1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: elwarka1 » 15 wrz 2015, 13:09

Kupujesz na sztuki, choć radził bym od razu wymienić z dwóch stron. Od strony kierowcy dosyć ciężki dostęp, trochę zasłania zawór kombinowany i osłona turbiny. Od strony pasażera dużo łatwiej, bo kombizawór da się łatwo zdemontować i dostęp idealny(choć w ACZ nie pamiętam, bo może tego zaworu tam nie ma). zaślepki dostaniesz w ASO, lub u SID-a
http://sidmotorsport.pl/pl/test/2030-za ... owicy.html

ratownikmed
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ratownikmed » 16 wrz 2015, 09:30

Dzieki za info :) i za namiar do sida widze ze tez ma ori :>

[ Dodano: 2015-09-16, 09:30 ]
Sprawdziłem co jest napisane na naklejce w bagazniku i jednak mam kod silnika ARE a nie ACZ :[ Jak zakładałem profil to błednie mi wybrało oznaczenie sinika <nerwus>
alvaro

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja