[ A6 C5 Avant] dołożeie spryskiwaczy lamp
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tonny
- Rocznik: 1992
- Moje auto: 100 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Witam. Koledzy jak zamontowałem dodatkowe spryskiwacze świateł i pompkę do tego, pierw podłączyłem ją do tej od spryskiwaczy wycieraczek. Pierwsze to ze spryskiwacze szyby działały słabiej, a spryskiwacze świateł działały dopiero jak dłużej trzymałem manetkę. Więc podłączyłem pompkę od spryskiwaczy świateł przez przekaźnik do pompki szyby. Teraz spryski szyby działają ok, a te lamp z letkim opóźnieniem.
-
- Forum Audi A6 / A7
intercars kolego.
wcześniej kupiłem od skody i nie da się tego prawidłowo założyć bez dużej ilości pracy i piwa
z tego co pamiętam 75 za sztukę i zaślepki 50/szt.
z tym opóźnieniem to nie tak do końca, zawór spiętrzający nie jest potrzebny, ale przekaźnik jak najbardziej tak, bo szkoda płynu a poza tym jak nie założysz odpowiedniego tylko zwykły nieregulowany bez diody na sygnale to Ci będzie tak jak u mnie tylna wycieraczka działaś nonstop.
Tak jak byś zakładał, to dystans jaki musisz założyć to 39mm, sprawdzone idealnie się mieści i wszystko się elegancko chowa.
wcześniej kupiłem od skody i nie da się tego prawidłowo założyć bez dużej ilości pracy i piwa

z tego co pamiętam 75 za sztukę i zaślepki 50/szt.
z tym opóźnieniem to nie tak do końca, zawór spiętrzający nie jest potrzebny, ale przekaźnik jak najbardziej tak, bo szkoda płynu a poza tym jak nie założysz odpowiedniego tylko zwykły nieregulowany bez diody na sygnale to Ci będzie tak jak u mnie tylna wycieraczka działaś nonstop.
Tak jak byś zakładał, to dystans jaki musisz założyć to 39mm, sprawdzone idealnie się mieści i wszystko się elegancko chowa.
No właśnie ja tez kupiłem od skody jak się okazało i roboty za dużo choć pewnie i da radę to zrobić. Szukam teraz oryginalnych sprysków bo pompka, instalacja elektryczna i przewody już założone i tylko sprysków mi brakuje. A że mam auto przed liftem to i miejsca na spryski są fajnie w zderzaku oznaczone i z założeniem już nie będzie problemu. A kiedy w tym IC kupowałeś te spryskimalutki2001 pisze:wcześniej kupiłem od skody i nie da się tego prawidłowo założyć bez dużej ilości pracy i piwa

-
- Forum Audi A6 / A7
kolego kupowałem w Marcu.
obecnie są na alledrogo. Link poniżej
http://allegro.pl/dysza-spryskiwacza-la ... 43435.html
obecnie są na alledrogo. Link poniżej
http://allegro.pl/dysza-spryskiwacza-la ... 43435.html
- foxik33
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Arek
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A8 D3
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.0 V8 560KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Siemanko!
Auto to A6 C5 2002r Sedan
Zaraz po zakupie sie okazało że kabel od sprysków jest ucięty.
Dziś w wolnej chwili polutowałem to jednak prąd we wtyczce się nie pojawia.
Spryski fabryczne. Pompka nowa.
Które i gdzie bezpieczniki/przekaźniki do tego?
Spryski szyb działają bez problemów.
Z góry dzięki za pomoc.
Auto to A6 C5 2002r Sedan
Zaraz po zakupie sie okazało że kabel od sprysków jest ucięty.
Dziś w wolnej chwili polutowałem to jednak prąd we wtyczce się nie pojawia.
Spryski fabryczne. Pompka nowa.
Które i gdzie bezpieczniki/przekaźniki do tego?
Spryski szyb działają bez problemów.
Z góry dzięki za pomoc.