AUDI A6 C6 3.0 TDI tiptronic quattro szarpie z 3 na 2
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Rafał
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI 245KM
- Napęd: 4WD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
AUDI A6 C6 3.0 TDI tiptronic quattro szarpie z 3 na 2
Witam. Auto audi a6 c6 3.0 tdi bmk 225KM tiptronic quattro 6hp19 Mam problem z moim tipem mianowicie ze zmianą niskich biegów z 1 na 2, z 3 na 2. Czuć dość mocne szarpnięcie na zimnym silniku słabiej na ciepłym mocniej, sprawdzając stan oleju czy jest stan zauważyłem że i olej jest dość czysty. Czy pomoże przegranie softu i adaptacja??
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam. Mam problem z quattro 2.7. a wiec odo poaczatku. Kupiłem auto pół roku temu i juz wtedy przy hamowaniu silnikiem obroty falowaly przy schodzeniu. Ale myslalem ze tak musi byc no i jezdziłem do 2 tyg temu kiedy przyszly te upały. Skrzynia po rozgrzaniu zaczela delikatnie szarpac po zmianie biegów na z 2 na 3, z 4na 5 i odwrotnie z 6 na 5 i 4 na 3. Czyli tak jakby cos z 3 i 5 biegiem było. Zaznaczam ze na zimnym jest idealnie nawet jak skrzynia ma gdzies 70-80 tez jest w miare ok ale gdy osianie 90 to juz dosc mocno. Przy gazie w pedał nic nie czuc tylko przy normalnej jezdzie. No i zmieniłem olej. Pojezdzilem tydzien i rozleciało mi sie sprzeglo tzn cale auto zaczelo drzec przy przyspieszaniu. Zawiozłem do ASB Długołęka na regeneracje. 1200zł jak cos i zostawiłem stare. Powiedzieli ze spalone tarcze były. Załozeylem sprzegło i nic nie wibruje jest git. Oborty przy schodzeniu nie faluja ale te szarpniecia po rozgrzaniu zostały. Czy mozecie mi powiedzieć co mam podejrzewac bo juz zostawiłem prawie 3000zł z wymiana oleju. Nie wiem od czego teraz zaczac. Zadnych błedów na VAGU