Stacyjka luźno się kręci
Stacyjka luźno się kręci
Witam, jak w temacie problem ze stacyjka. Po przekreceniu kontrolki sie zapalily i koniec kluczyk zaczal sie krecic luzno nawet nie mogelem zgasic kontrolek musialem zdjac kleme. Blokada kierownicy dziala. Jak sie tam dostac co moglo sie ulamac\ukrecic?
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
przerabiałem to zimą , standartowa usterka ( od tego czasu jesteś 4 osobą na forum z tym problemem ) - ułamany bolec który obraca kostką elektryczną , stacyjka do wymiany
Jak chcesz jeździć - rozbierz osłonę kolumny , po lewej stronie jest kostka elektryczna , pod czerwoną farbą są wkręty , odkręcasz ściągasz kostkę i możesz obracać śrubokrętem ( wyłączyć , odpalić - pamiętaj żeby cofnąć bo będzie rozrusznik kręcił , i żeby kluczyk był we wkładce ze względu na immo )
tematy , wyszukiwarka działa bardzo dobrze: uszkodzona-stacyjka-vt75930.htm , stacyjka-czykostka-padla-vt75394.htm , a6-c5-wymiana-kostki-stacyjki-vt6854.htm
Jak chcesz jeździć - rozbierz osłonę kolumny , po lewej stronie jest kostka elektryczna , pod czerwoną farbą są wkręty , odkręcasz ściągasz kostkę i możesz obracać śrubokrętem ( wyłączyć , odpalić - pamiętaj żeby cofnąć bo będzie rozrusznik kręcił , i żeby kluczyk był we wkładce ze względu na immo )
tematy , wyszukiwarka działa bardzo dobrze: uszkodzona-stacyjka-vt75930.htm , stacyjka-czykostka-padla-vt75394.htm , a6-c5-wymiana-kostki-stacyjki-vt6854.htm
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
Tak bedzie pasować , mi tak spec od dorabiania kluczyków zrobił bo miał stacyjkę z manuala , jest trochę grzebania z rozbieraniem i trzeba uważać żeby nie połamać zabezpieczeń ( takiego plastikowego pierścienia ) , nie demontuj też takiego dekla pod spodem od blokady kierownicy nie jest to potrzebne a potem ciężej złożyć
Zrobione.Nie znalazlem od automatu w mojeje okolicy ale za 20zl od manuala i przekladka. Bardzo prosta sprawa tylko trzeba pamietac kolejnosc skladania. Najwiekszy problem to te nieszczesne sruby zrywalne ale udalo sie bez rozwiercania. Wzzystko dziala bez problemu. Dzieki wielkie za pomoc i podpowiedzi.