[S6 C5] Blackk avant by Kamilson100 :)
- Kamilson100
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Gratuluje auta. Bardzo ładna. Też się przymierzałem do S6 ale chwilowo nie stać mnie na tankowanie ;P
Przepraszam że śmiecę Ci zdjęciami innej marki ale jak widzisz może i na zdjęciach wyglądać w miarę. Przykład na mojej poprzedniczce też przy 19". Jak to napisał Mazdomania auto trzeba do większych kół mniej lub więcej ale obowiązkowo obniżyć a i jeśli zajdzie taka potrzeba to i zdystansować. Przy Twoim S6 19" to nie jest duże koło... bym powiedział że wymagana seria
Przepraszam że śmiecę Ci zdjęciami innej marki ale jak widzisz może i na zdjęciach wyglądać w miarę. Przykład na mojej poprzedniczce też przy 19". Jak to napisał Mazdomania auto trzeba do większych kół mniej lub więcej ale obowiązkowo obniżyć a i jeśli zajdzie taka potrzeba to i zdystansować. Przy Twoim S6 19" to nie jest duże koło... bym powiedział że wymagana seria
- Kamilson100
- Forum Audi A6 / A7
Zerd, dzięki
Powiedz jeszcze jaką masz szerokość opony na zdjęciu, bo nie można porównywać 255/35 do np. 225/35, w samym profilu mimo, że jest taki sam z nazwy to gumy masz minimalnie o 15mm mniej, a to jest wbrew pozorom bardzo dużo.
Możliwe że wpadnie air, ale jestem na etapie uzgodnień.
Powiedz jeszcze jaką masz szerokość opony na zdjęciu, bo nie można porównywać 255/35 do np. 225/35, w samym profilu mimo, że jest taki sam z nazwy to gumy masz minimalnie o 15mm mniej, a to jest wbrew pozorom bardzo dużo.
Dlatego pisałem, że pójdzie w dół, ale wszystkiego na raz nie można kupić bo potem się krócej z tego cieszysz, wolę dawkować sobie szczęściemwx pisze: Cały myk polega na tym, że głupio wyglądają auta które przestrzeń między oponą a nadkolem mają szerszą niż gumę.
Możliwe że wpadnie air, ale jestem na etapie uzgodnień.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kamilson100
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
przód 9x19 ; opony - 225/35/19Kamilson100 pisze:Powiedz jeszcze jaką masz szerokość opony na zdjęciu, bo nie można porównywać 255/35 do np. 225/35, w samym profilu mimo, że jest taki sam z nazwy to gumy masz minimalnie o 15mm mniej, a to jest wbrew pozorom bardzo dużo.
tył 10x19 ; opony - 235/35/19
obniżenie przód -30 ; tył -25
Ja wcale nie porównuje tylko chciałem nawiązać do tego iż myślę że koła na zdjęciu i w realu będą wyglądały tak samo ja mam lekkie zboczenie odnośnie kół dlatego przy Twoim zapasie mocy i dużej wnęce na koło osobiście celowałbym w 20"
- Kamilson100
- Forum Audi A6 / A7
Coś w tym stylu wpadnie, gleby na pewno nie będzie bo nie lubię takich samochodów (chyba że air), cel jest taki żeby schować dziurę w nadkolunovvy91 pisze:Eibach prokit -3cm i jak dla mnie było by super.
Podrzuć link do swojego projektu, bo widzę że wszystko jednego dnia robisz, to jestem pełny podziwu że masz na to czasdarkcustom pisze:No wlasnie tylko piszecie...
Zerd,
No właśnie, ta szerokość też robi różnicę, wiadomo że w dół dać trzeba i wcale się od tego nie migam
Też bym celował w 20 ale w moich stronach drogi na to nie pozwalają, bo musiałbym dać profil max 30, a że zawsze mi się śpieszy to nie mógłbym sobie pozwolić na to żeby bardzo uważać na dołach, na 19 już mnie serce boli jak myślę co przeżywa zawieszenie i felgi
- mwx
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2001
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
O jaa.. ale presja.. niektórym chyba pomyliło się z NFS - klikasz i wjeżdża +500HP z czerwonymi zaciskami, klikasz drugi raz i fura leży na glebie a z 4 rur leci niebieski płomień od nitro
Nie spinaj się i nie przesadzaj z glebą bo stracisz właściwości jezdne i tak już nadwątlone dużymi, ciężkimi kołami. Bardzo niewiele brakuje, żeby wyglądało to dobrze.
Nie spinaj się i nie przesadzaj z glebą bo stracisz właściwości jezdne i tak już nadwątlone dużymi, ciężkimi kołami. Bardzo niewiele brakuje, żeby wyglądało to dobrze.
-
- Forum Audi A6 / A7
Ja odziedziczylem te sztuke...
audi-s6-rs6-shadow-line-look-vt38186.ht ... ht=blade05
- Kamilson100
- Forum Audi A6 / A7
mwx, doskonale opisałeś sytuację, jak z NFS Undergrounda I, czy jak to tam było
No z kołami masz rację, sporą czuć różnicę w prowadzeniu, nawet przyśpieszenie odczuwalnie słabsze, ale liczyłem się z tym przy zakupie.
Gleba to nie dla mnie, nie lubię się zastanawiać przejeżdżając przez progi zwalniające czy czegoś nie urwę.. Samochód się teraz podniósł bo dużo większe koło i trzeba go obniżyć do poprzedniego stanu czyli te 3-4cm
No chyba że się dogadam z pewną firmą specjalizującą się w airride to będzie gleba tylko na postoju, ale na razie toczymy rozmowy
No z kołami masz rację, sporą czuć różnicę w prowadzeniu, nawet przyśpieszenie odczuwalnie słabsze, ale liczyłem się z tym przy zakupie.
Gleba to nie dla mnie, nie lubię się zastanawiać przejeżdżając przez progi zwalniające czy czegoś nie urwę.. Samochód się teraz podniósł bo dużo większe koło i trzeba go obniżyć do poprzedniego stanu czyli te 3-4cm
No chyba że się dogadam z pewną firmą specjalizującą się w airride to będzie gleba tylko na postoju, ale na razie toczymy rozmowy
To sam zauważ że temat ma ponad 30 stron i nic nie było zrobione jednego dnia, a projekt bardzo ciekawy, co z resztą pisałem w temacie poprzedniego właścicieladarkcustom pisze:Ja odziedziczylem te sztuke...
- Kamilson100
- Forum Audi A6 / A7