Moje A6 i....Witam zarazem.
Moje A6 i....Witam zarazem.
Cześć wszystkim Audimaniakom,jako że to mój pierwszy post chciałbym przedstawić siebie i oczywiście moje Audi.Na imię mam Witek,autko zakupiłem 2 tygodnie temu.Polowałem na benzynkę 2,4 - 2,8 ale w ostateczności kupiłem 2,5 TDI.Ale cóż,może za jakiś czas wymieni się na benzyniaka.To moje pierwsze Audi więc pewnie nie raz poproszę doświadczonych Kolegów o radę.
Silnik - V6 2,5 l (2496 cm³), DOHC,
150 KM (110 kW) przy 4000 obr/min.
Nadwozie limuzyna z Tiptronic.
[center][/center]
[center] [/center]
[center] [/center]
[center] [/center]
Silnik - V6 2,5 l (2496 cm³), DOHC,
150 KM (110 kW) przy 4000 obr/min.
Nadwozie limuzyna z Tiptronic.
[center][/center]
[center] [/center]
[center] [/center]
[center] [/center]
Ostatnio zmieniony 17 paź 2015, 00:59 przez Vito, łącznie zmieniany 1 raz.
novvy91, plany a owszem są,przede wszystkim muszę zafundować Niuni kompleksowe pranie tapicerki i czyszczenie skór.Tapicera jest jasna i widać na niej zabrudzenia,kurz,to bardzo źle wygląda.Poprzedni Niemiecki właściciel chyba nie zwracał na to uwagi a mnie to po prostu bardzo wkurza,jakieś plamki,zabrudzenia nawet na podsufitce.Potem dodam chromowe ramki na zegarach co by oko cieszyło no i jeszcze muszę wymienić FIS,bo obecny niestety jest w stanie agonalnym.Poza tym może jeszcze polerka i koniec
8aron, to fajnie że bliźniaczki hehe.A środeczki jasne w czarnej budzie wyglądają naprawdę zacnie.
8aron, to fajnie że bliźniaczki hehe.A środeczki jasne w czarnej budzie wyglądają naprawdę zacnie.
- mwx
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2001
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Najpierw lepiej zdejmij pokrywy zaworów i zobacz czy nie lepiej przeznaczyć tę kasę na remont rozrządu, albo szukanie auta z benzyną.Vito pisze:novvy91, plany a owszem są ... dodam chromowe ramki na zegarach co by oko cieszyło no i jeszcze muszę wymienić FIS,bo obecny niestety jest w stanie agonalnym.Poza tym może jeszcze polerka i koniec
Nie bez powodu większość A6 z 2,5TDi kosztuje tyle co kosiarka do trawy.
mwx, silnik,zawory,rozrząd,oleje,płyny,filtry,elektronikę mam ogarnięte.Wszystko pracuje właściwie.Trzeba było wydać co nieco na to,ale teraz mam święty spokój i bać się o to nie muszę.Ostatnio niestety pojawił się problem z Fis i wycieraczkami,ale są to drobnostki które da się szybko załatwić.
Co do planów,na pewno będzie nowa fela 18 a może nawet 19,S-line lub inna jeśli wpadnie w oko ale najpierw muszę się dowiedzieć czy przy tak dużej obręczy nie będę musiał też wymieniać amorów i sprężyn.Lampy przód i tył będą wymienione na ledy i jeszcze szyby do przyciemnienia.Na razie są to plany,realizacja rozpocznie się może od Listopada.
Co do planów,na pewno będzie nowa fela 18 a może nawet 19,S-line lub inna jeśli wpadnie w oko ale najpierw muszę się dowiedzieć czy przy tak dużej obręczy nie będę musiał też wymieniać amorów i sprężyn.Lampy przód i tył będą wymienione na ledy i jeszcze szyby do przyciemnienia.Na razie są to plany,realizacja rozpocznie się może od Listopada.
- tr3lik1990
- Forum Audi A6 / A7
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.