[A6 C5] Wymiana głosnika w subwoferze
[A6 C5] Wymiana głosnika w subwoferze
Witam dzis padł mi głosnik w subie .Zaczął pierdziec i charczeć . MOje pytanie brzmi jaki głośnik mogę tam zsadzić aby wszystko było ok ? BO dla samego głosnika chyba niewarto wymieniać cały sub .
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam niestety nie wiem co ma do tego obracanie glosnika w subie. Nie wiem jeszcze jak sie do niego dobrac aby wyjac w calosci ale mam pytanie. Posiadam A6 c5 99r z silnikiem 2.8 i pytanie na alledrogo widzialem do c5 suby z dwiema roznymi wtyczkami jedna czarna inna czerwona. Czy bez wyciagania suba da rade rozszyfrowac jaka wtyczka siedzi w danym aucie ? Chcialbym kupic inny sub uzywany zamiast bawic sie w odwracanie glosnika.
- chris1987
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzychu
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Ściągasz prawą tapicerka bagażnika.
Odkręcasz 3-4 śruby 8mm na których trzyma się skrzynka, opinasz wytyczę i sub jest twój.
Wymiana głośnika w subie bose jest banalnie prosta. Tylko 4 wkręty, oraz dwa konektorki.
A sub ASK, lub blaupunkt jest więcej zabawy. Musisz go najpierw rozdzielić, ponieważ sub jest skręcony od środka.
Osobiście się zastanawiam, czy nie wymienić głośnik woofera bose na taki sam, ale dwu-cewkowy z mercedasa s210- bose. W naszym wzmacniaczu jest przygotowana wtyczka pod dwie cewki lub dwa woofery. System bose w "okularu' gra o wiele fajniej niż w c5. Bass jest naprawdę niski i wyczuwalny nawet na cichym graniu(na tym mi zależy). Ten z c5 po prostu twardo sobie puka... może to być wina RNS-D. Na zagranicznych forach piszą ze z całego zestawiania wszystkich odtwarzaczy audi z tamtych lat - gra najgorzej
![Obrazek]()
Odkręcasz 3-4 śruby 8mm na których trzyma się skrzynka, opinasz wytyczę i sub jest twój.
Wymiana głośnika w subie bose jest banalnie prosta. Tylko 4 wkręty, oraz dwa konektorki.
A sub ASK, lub blaupunkt jest więcej zabawy. Musisz go najpierw rozdzielić, ponieważ sub jest skręcony od środka.
Osobiście się zastanawiam, czy nie wymienić głośnik woofera bose na taki sam, ale dwu-cewkowy z mercedasa s210- bose. W naszym wzmacniaczu jest przygotowana wtyczka pod dwie cewki lub dwa woofery. System bose w "okularu' gra o wiele fajniej niż w c5. Bass jest naprawdę niski i wyczuwalny nawet na cichym graniu(na tym mi zależy). Ten z c5 po prostu twardo sobie puka... może to być wina RNS-D. Na zagranicznych forach piszą ze z całego zestawiania wszystkich odtwarzaczy audi z tamtych lat - gra najgorzej

AWX 175KM/380NM
Będzie ciężko ci znaleźć zamiennik. To jest głośnik prawie 16 cm, ale nie wymiary są tu problemem ale impedancja. To jest głośnik 2 cewkowy 2x 2Ohm, a takich na rynku jest jak na lekarstwo, kiedyś szukając znalazłem chyba tylko HELIX PP72W-D i KICKER COMP RT67, ale fabryczny wzmak za bardzo by ich chyba nie ruszył, nie mówiąc już o dostępności, dlatego ja swojego suba przerobiłem na 20cm i dołożyłem mocniejszy wzmacniacz.
-
- Forum Audi A6 / A7