Witam,
proszę o wsparcie w zakresie wymiany poduszek silnika. Czy możliwa jest wymiana obu hydropodstaw i pozostałych elementów gumowo-stalowych po podniesienie auta i podparciu silnika bez wyjmowania silnika. Silnik chcę wyjąć ale dopiero za ok. 20 tys km i niechętnie bym to przyspieszał. Chciałbym wymienić komplet zawieszenia silnika.
[BES 2.7 250 KM] Poduszki silnika - wymiana
Dzięki za odpowiedź, w sumie nie wiem czy to poduszki, ale nie mam żadnych błędów silnika (misfire, lambda itp nie występuje). Możliwe (jak już gdzieś doczytałem), że to jakaś poluzowana śruba mocowania np. napinacza rozrządu itp...
Popędziłem auto ostatnio 15 minut z prędkością ~95% i się stało właśnie coś takiego. Na wolnych silnik lekko drży, ale przenosi się to na fotel. Nic strasznego się nie dzieje, tylko na siedzeniu czuć drgania jakich nie było. Odgłos silnika się nie zmienił, powódów może być wiele...
Popędziłem auto ostatnio 15 minut z prędkością ~95% i się stało właśnie coś takiego. Na wolnych silnik lekko drży, ale przenosi się to na fotel. Nic strasznego się nie dzieje, tylko na siedzeniu czuć drgania jakich nie było. Odgłos silnika się nie zmienił, powódów może być wiele...