[ A6 C5] Umocowanie kroka wlewu paliwa
[ A6 C5] Umocowanie kroka wlewu paliwa
Czy ktoś może mi podesłąć fotke jak jest zamontowany "sznurek" korka wlewu paliwa. U mnie korek ma ten sznurek zakoĂączony oczkiem ale nie jest nigdzie zaczepiony, mam wrażenie, że brakuje mi klipu który namierzyłem w etka ale chciałby zobaczyć jak to wygląda.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
No nie wiem, mam auto z 2000 roku więc przedlift i mam ten gumowy "sznurek" przy korku i jest jak najbardziej zamocowanygembas pisze:Przedlifty nie mialy takiego mocowania tylko polifty,prawdopodobnie poprzedni wlasciciel wymienil sam korek od wlewu paliwa,co do samego mocowania to jest mocowane za pomaca takiego malego plastykowego pinu ktory wchodzi w klapke wlewu od wewnetrznej strony,pozdrawiam............

Nie mam jak (a właściwie czym) zrobić fotki ale jak nikt nie zrobi to obejrzę dokładnie i opiszę

Części samochodowe online - Motostacja pl
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
Ale do V8 etka pokazuje klip do sznurka. V8 to półlifty wiec ciekawe.gembas pisze:No nie sadze nawet Etka nie pokazuje takich korkow i klapek w przedliftach,tylko w poliftach,wiec..........RomanS pisze:No może, albo Ty ?gembas pisze:No ja mialem 2000 rok i mocowania nie bylo,w przedliftach rowniez nie widzialem,moze miales klapke wymieniana,pozdrawiam...........
pozdrawiam............
Moze ktos u mnie wyminil korek na poliftowy stąd ten sznurek.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2012, 12:00 przez vax, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
No to teraz jednoznacznie:gembas pisze:No nie sadze nawet Etka nie pokazuje takich korkow i klapek w przedliftach,tylko w poliftach,wiec......
Z ciekawości zajrzałem do ETKI. Wpisałem rocznik 1998 (czyli jednoznacznie przedlift) i mamy tam 2 korki. Jeden bez "sznurka" i drugi ze sznurkiem i klipem do zamocowania sznurka. O ile mozna kupić sam klip to nie można kupić samego "sznurka" (mozna korek ze sznurkiem).
Wiec były 2 rodzaje korków i nie ma to nic wspólnego z przed- lub poliftem

Kol. vax, jesli masz korek ze sznurkiem (w sumie niewazne czy taki był od nowości, czy ktoś zmienił korek na taki ze sznurkiem), to wygląda na to, że wystarczy Ci dokupic samego klipa

- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
No więc... jak dla mnie 2 rzeczy sa pewne: jedna to to co napisałem o 2 różnych korkach jako info z ETKI. Druga to to, że mam auto wyprodukowane w połowie 2000 roku i ma korek ze sznurkiem, mocowany do klapki, tak jak to pokazał gembas,
Czemu inni maja inaczej ? Nie wiem
. Jedno tylko wiem, że nie nalezy tego wiązać z przedliftem/poliftem.
Jak już to było coś namieszane w trakcie przedlifta
(Byc może w 2000 roku, skoro ja mam inaczej niż miał gembas, a obaj mieliśmy auta z 2000 roku).
A jak ktos nie ma w klapce tego miejsca do mocowania klipa to może po prostu przykręcić koniec mocowania pod wkręt mocujacy klapkę (wkręt nalezałoby wymienić na dluższy i tak przykręcić aby koniec gumowego sznurka mógł się na nim obracać).
Czemu inni maja inaczej ? Nie wiem

Jak już to było coś namieszane w trakcie przedlifta

A jak ktos nie ma w klapce tego miejsca do mocowania klipa to może po prostu przykręcić koniec mocowania pod wkręt mocujacy klapkę (wkręt nalezałoby wymienić na dluższy i tak przykręcić aby koniec gumowego sznurka mógł się na nim obracać).