Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Zapalająca się pod czas jady pomarańczowa kontrolka zawiesze

Zawieszenie
ODPOWIEDZ
Tomlewis
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Zapalająca się pod czas jady pomarańczowa kontrolka zawiesze

Post autor: Tomlewis » 07 sie 2015, 10:40

Witam,

Od pewnego czasu (2 tygodnie) bez znaczenia na warunki drogowe, pogodowe podczas jazdy ( nie jest to regularne świecenie raz się zapali po 5 km raz wcale przez 200 km) zapala mi się kontrolka zawieszenia pneumatycznego (ta pomarańczowa ) z autem nic się nie dziej nie opada nie twardnieje, zawieszenie normalnie pracuje nie ma żadnych oznak awarii
obstawiam że jakiś czujnik szaleje, może jest brudny.
Zapewne większość z Was napisze że bez podpięcia do kompa to wróżenie z fusów ale może komuś udało się rozwiązać już wcześniej taki problem

Z góry dziękuje za sugestie i pomocne informacje do rozwiązaniu tego problemu :)

Awatar użytkownika
Audi A6 Warsztat
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zbigniew
Rocznik: 2008
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Audi A6 Warsztat » 08 sie 2015, 17:38

Tomlewis pisze:Zapewne większość z Was napisze że bez podpięcia do kompa to wróżenie z fusów ale może komuś udało się rozwiązać już wcześniej taki problem
Bo bez tego możesz wymieniać wszystkie czujniki, zaworki i duperelki po kolei i nie wiadomo czy naprawisz problem, a być może wystarczy tylko skasowanie błędu tak jak to było w moim przypadku. W trakcie wyjazdu na wakacje jak na złość 70 kilometrów od domu zaświeciła mi się kontrolka zawieszenia, zjechałem na Orlena wyciągnąłem z bagażnika laptopa, kabelek, skasowałem błąd i pojechałem dalej. Do tej pory nic mi nie świeci <okok>
Warsztat, naprawy Audi A6.

przemaspoll
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: przemaspoll » 11 sie 2015, 16:44

Miałem kiedyś podobny problem,raz na jakiś czas potrafiła się pojawić ta kontrolka. Po zgaszeniu i odpaleniu auta znikała. Zrobili nowe nastawy dla czujników i zapalająca się kontrolka przeszła lamusa. Nic nie wymieniali,tylko wprowadzili nowe ustawienia na kompie.

góral82
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: góral82 » 27 sie 2015, 21:41

Witam u mnie zapalała sie tez zółta kontrtolka a wszystko smigało jak nalezy podpiołem pod kompa wyswietliło czujnik zawieszwnia prawy tył wymieniłem wtyczke za 10 zł i po problemie pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja