Witam,
od kilku dni mam nową A6 (patrz opis) i szukam w niej rzeczy do poprawienia i niestety znalazłem jedną dość denerwującą mnie rzecz

. Otóż w bagażniku coś trzeszczy/ociera się/piszczy

. Oczywiście najpierw sprawdziłem, może coś lata luzem w bagażniku, ale to nie to. Potem było wyjmowanie wszystkiego co możliwe: roleta bagażnika, roleta oddzielająca bagażnik, podłoga, osłona przykrywająca zapas i akumulator, boczne 'schowki', uchwyty do siatki w szynach, zestaw kluczy do zmiany koła. Dosłownie wszystko co można było wyjąć. Złożyłem nawet siedzenia. Zadowolny pojechałem i po kilku metrach znów to samo. Może coś z klapą (elektrycznie zamykana). Otworzyłem ją i ruszyłem powoli i.... cisza. Może za wolno jechałem albo to jest przyczyna. Czy ktoś może ma schematy jak jak dostać się do silnika podnoszenia klapy (prawego), bo wydaje mi się, że przy nim coś trzeszczy. Z każdym dniem jest coraz bardziej to słyszalne albo jestem już na ten dźwięk przewrażliwiony.
Pozdrawiam.
Dodano: 2015-08-19, 22:44
Mógłby ktoś sprawdzić, czy dociąg w progu ma luz lewo-prawo? Wydaje mi się, że on jest przyczyną, bo nawet przy zasymulowaniu dociągnięcia (wsunięcie go do przodu) występuje luz lewo-prawo, powiedzmy kilka milimetrów w każdą stronę. Proszę o sprawdzenie tego. Dziękuję.