Taki tam Avant 2.8 :)
-
- Forum Audi A6 / A7
st.john, model tłumika tej firmy wybrałem taki http://allegro.pl/tlumik-wydech-sportow ... 16534.html ładnie spasowany nie sprawia wrażenia "wieś śpiewa wieś tańczy" nawet jak patrzysz wygląda jak oryginalny wydech
wiem że filmik na fb ale może uda się wyświetlić jeżeli nie to wrzucę na youtuba ale tak brzmiała moja audica gdy nie był jeszcze przyspawany calutki wydech a na dniach wrzucę filmik jak brzmi już wszystko pospawane.
Pawel_7 a więc tak średnica wydechu to 63,5mm całość jest zrobiona z tzw. kwasiaka więc rdza raczej mi nie groźna, tłumik środkowy pusty tzn że została puszka a środek został wyjęty będę musiał pomyśleć nad wycięciem puszki i wstawieniem zwykłej rury. Tłumik to zwykła prosta dwururka z polerowanymi końcówkami
wiem że filmik na fb ale może uda się wyświetlić jeżeli nie to wrzucę na youtuba ale tak brzmiała moja audica gdy nie był jeszcze przyspawany calutki wydech a na dniach wrzucę filmik jak brzmi już wszystko pospawane.
Pawel_7 a więc tak średnica wydechu to 63,5mm całość jest zrobiona z tzw. kwasiaka więc rdza raczej mi nie groźna, tłumik środkowy pusty tzn że została puszka a środek został wyjęty będę musiał pomyśleć nad wycięciem puszki i wstawieniem zwykłej rury. Tłumik to zwykła prosta dwururka z polerowanymi końcówkami
Ten który Cię zdenerwował zdobył nad Tobą władzę 

racjast.john pisze:Pawel_7, on nie ma Quattro więc jedna rurka

ok, dziękiMaciej8891 pisze: Pawel_7 a więc tak średnica wydechu to 63,5mm całość jest zrobiona z tzw. kwasiaka więc rdza raczej mi nie groźna, tłumik środkowy pusty tzn że została puszka a środek został wyjęty będę musiał pomyśleć nad wycięciem puszki i wstawieniem zwykłej rury. Tłumik to zwykła prosta dwururka z polerowanymi końcówkami

A skąd akurat taka średnica? To fabryczny rozmiar czy tak doradzili mechanicy?
Więc finalnie będziesz miał rurę 63,5 przez całe auto + wydech sportowy na końcu.
-
- Forum Audi A6 / A7