Witam serdecznie,
mam od pewnego czasu problem, że autko szarpie na ciepłym silniku. Tzn jak odpalam na zimnym i cały czas jadę to jest OK ale jak np stanę w korku czy zgaszę auto na chwilę to później zaczyna szarpać, tak jakby coś odcinało podczas przyspieszania (mocne szarpnięcie), prawie jak odcięcie paliwa ale dosłownie trwa to ułamek sekundy.
Szukałem na forum ale nie znalazłem, z góry przepraszam jeżeli taki problem już był opisany... Ma ktoś jakieś pomysły/wskazówki?
z góry dziekuje
2.4 C5 Szarpie na ciepłym silniku
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
Witam po dłuższej przerwie. Wymiana przepływomierza pomogła, wszystko jak najbardziej wróciło do normy.
Niestety po pewnym czasie zaczął pojawiać się problem z zimnym silnikiem... tzn generalnie na benzynie (a w szczególności na zimnym silniku) auto tak "muli" że praktycznie nie da się jechać. Jak trochę pochodzi to jest lepiej ale nadal jest takie przymulenie po dodaniu gazu (i na benzynie i na gazie) i wogóle autko wydaje mi się takie jakieś słabsze.
Wymieniłem olej i świece - mam w planach czyszczenie przepustnicy ale wolę zapytać bo może ktoś ma jakieś inne podejrzenia co to może być?
Niestety po pewnym czasie zaczął pojawiać się problem z zimnym silnikiem... tzn generalnie na benzynie (a w szczególności na zimnym silniku) auto tak "muli" że praktycznie nie da się jechać. Jak trochę pochodzi to jest lepiej ale nadal jest takie przymulenie po dodaniu gazu (i na benzynie i na gazie) i wogóle autko wydaje mi się takie jakieś słabsze.
Wymieniłem olej i świece - mam w planach czyszczenie przepustnicy ale wolę zapytać bo może ktoś ma jakieś inne podejrzenia co to może być?