Witam
Panowie wczoraj zostawiłem odpalony samochód pod sklepem wskoczyłem po fajki wracam zamykam drzwi pisk i zero podświetlenia. Fis ciemny, brak kilometrów, klima ciemna, nawiewy, gniazda zapalniczek i te 2 diody na górze co oświetlają lewar. Czytałem kiedyś, że w liczniku jest jakieś ustrojstwo odpowiedzialne za podświetlenie ale rozebrałem licznik i nic nie widać żeby było uszkodzone.
Pozdrawiam i piszcie jak najszybciej bo dużo latam w nocy a tu cienia .
Podświetlenie licznika i kabiny, pali bezpiecznik nr 15
Podświetlenie licznika i kabiny, pali bezpiecznik nr 15
Ostatnio zmieniony 19 lip 2015, 15:28 przez strubell, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolejna diagnoza pali ciągle 15 bezpiecznik ale jak wyjmę licznik to nie
Edit
Wsadziłem inny licznik plus bezpiecznik 15 pali licznik wali dym z tyłu obudowy licznika
Edit
Kolejny trop. Licznik włożony bezpiecznik nowy włączam na postojówki pali bezpiecznik. Modół komfortu sprawdzony suchy i działa normalnie wszystko
Edit
Wsadziłem inny licznik plus bezpiecznik 15 pali licznik wali dym z tyłu obudowy licznika

Edit
Kolejny trop. Licznik włożony bezpiecznik nowy włączam na postojówki pali bezpiecznik. Modół komfortu sprawdzony suchy i działa normalnie wszystko
- zarzyk
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Witam, temat starawy ale...
Mi na bezpieczniku numer 15 (ten sam o którym mowa) Jak zamknę auto to obciąża aku prawie 1,4A. Po 8 godzinach czasami ciężko odpalić...
Czy jest ktoś w stanie opisać dokładnie od czego jest ten bezpiecznik? dokładnie za co odpowiada. Może gdzieś styku nie ma czy coś. Zaczęło się to chyba od tego, że mam sparciałą uszczelke pod antena z navi i wydaje mi sie ze może tamtędy przeciekać ale śladów nie ma na podsufitce. Może jak bedę odpinał wszystko po kolei to wyeliminuje coś. tak to wszystko działa.
Mi na bezpieczniku numer 15 (ten sam o którym mowa) Jak zamknę auto to obciąża aku prawie 1,4A. Po 8 godzinach czasami ciężko odpalić...
Czy jest ktoś w stanie opisać dokładnie od czego jest ten bezpiecznik? dokładnie za co odpowiada. Może gdzieś styku nie ma czy coś. Zaczęło się to chyba od tego, że mam sparciałą uszczelke pod antena z navi i wydaje mi sie ze może tamtędy przeciekać ale śladów nie ma na podsufitce. Może jak bedę odpinał wszystko po kolei to wyeliminuje coś. tak to wszystko działa.
Nie bój się eksperymentów. Amatorzy zbudowali Arkę Noego a fachowcy Tytanic-a
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
Zapomniałem - przypomniij się na PW wieczorem
[ Dodano: 2016-02-27, 19:26 ]
ten bezpiecznik to stały plus po akumulatorze , kabel czerwono-niebieski na nim jest:
- licznik ( w rozpiskach pin opisany terminal 30 )
- przekaźnik solar dachu
- zasilanie odbiornika radiowego webasto
- zasilanie modułu pamięci lusterek
- zasilanie sterownika navi w bagażniku ( przy navi w FIS )
[ Dodano: 2016-02-27, 19:26 ]
ten bezpiecznik to stały plus po akumulatorze , kabel czerwono-niebieski na nim jest:
- licznik ( w rozpiskach pin opisany terminal 30 )
- przekaźnik solar dachu
- zasilanie odbiornika radiowego webasto
- zasilanie modułu pamięci lusterek
- zasilanie sterownika navi w bagażniku ( przy navi w FIS )