Poszperalem troche tu na forum i w necie i nigdzie nie moge znalezc konkretnego info.
Posiadam standardowe radio jak na zdjeciu. Chcialbym zamontowac 6.2" DVD/GPS 2 Din zamiast standardu. Wiem, ze potrzebne beda przerobki, tylko jakie konkretnie?
Zanim sie wezme za robote wole wiedziec co mnie czeka.
Na "chlopski rozum" wydaje mi sie bedzie Ci potrzebna ramka do montazu radia 2din i emulator zeby tylnie glosniki i sub ruszyl i chyba to tyle reszta to tylko umiejetnosci manualne aby wszystko poskladac poprawcie mnie jesli sie myle :0
podepne sie z pytaniem - ten adapter aby dzialaly tylne glosniki i ori sub - nie przeszkadza w niczym, jezeli ma sie podpiety wzmacniacz i subwoofer pod kostke ori suba?
Będzie wszystko dzialac normalnie?
Witam. Mam dokladnie taka sama stacje 2 DIN jak autor watku.
Z tym, ze mam pewien problem, bo podjechalem dzis do jednego sklepu car audio i chcialem od nich kupic wlasnie wspomniany emulator - wiązkę do popiecia stacji 2 DIN marki Alpine.
Gosc wreczyl mi taka wiazke twierdzac ze bedzie dzialac......podpinam wsystkie wtyczki......dzwiek wydobywal sie jedynie z malego glosniczka od systemu glosnomowiacego od telefonu gsm. A przeciez modul wygladal praktycznie tak samo, jak te w internecie.
Zastanawia mnie tylko, ze moja fabryczna samochodowa kostka ISO ma tylko 2 piny i to wlasnie te od glosniczka gsm. Reszta sygnalow audio idzie ktoras z pozostalych wtyczek.
Oczywiscie zawolalem goscia i mu pokazuje ze cos jest nie tak......a on popatrzyl z ironicznym usmiechem i powiedzial, ze ja nie umiem tego podpiac i ze on moze mi to podpiac, ale bedzie to kosztowac dodatkowe 50 zl. myslalem, ze tego typu emulator jest po to, zeby juz nic nie kombinowac, tylko podpiac i ma dzialac.
Masz kolego pełne BOSE, czyli przód, tył i sub po wzmacniaczu. Z kostek które masz w aucie potrzebujesz czarną iso do zasilania, a do tej potrójnej potrzebujesz albo przerobić ją tak żeby zrobić z niej rca i podpiąć do radia (powinno mieć 4 wyjścia rca), albo kupić przejściówkę z pełnego bose na zwykłe iso. Z tej brązowej iso nie korzystasz w ogóle. Jakbyś wstawił fotkę tego emulatora który ci sprzedano to powiedziałbym ci czy się do czegoś nadaje a jeżeli tak to do czego.
Juz podlaczylem. Zamowilem modul w internecie i wystarczylo podlaczyc dodatkowo niebieski kabelek do sterowania antena lub wzmacniaczem, a czarny do masy. Za taka ogolnadostepna informacje to tylko idiota bedzie chcial 50 zl i w ten sposob straci grono klientow. A wystarczylo zeby mi ten gosc w sklepie powiedzial o tym niebieskim przewodzie i odjechalbym zadowolony......pewnie jeszcze nie raz bym do nich po cos podjechal. A tak to niech spi.....
Teraz wszystko dziala jak powinno.