Audi A6 C5 Zakup modułu telefonu AEG który model?
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
Te telefony nie mają diagnostyki praktycznie , bo jeśli sobie dobrze przypominam to w A4 z tel. Nokii łączył się pokazywał numer części i chyba tylko jeden kanał adaptacji działał - test anteny.
[ Dodano: 2015-02-06, 23:04 ]
Po sprawdzeniu rozpisek jest tak jak pisałem - jak się uprzesz na ten telefon fabryczny a nie odkodujesz go to szukaj kompletu Nokii NME-2 , NME-3 lub 6090 i słuchawkę - one powinny pasować w twoją instalację bo rozpiski pinów są te same
[ Dodano: 2015-02-06, 23:04 ]
Po sprawdzeniu rozpisek jest tak jak pisałem - jak się uprzesz na ten telefon fabryczny a nie odkodujesz go to szukaj kompletu Nokii NME-2 , NME-3 lub 6090 i słuchawkę - one powinny pasować w twoją instalację bo rozpiski pinów są te same
Nie odpuściłem tematu telefonu.
Telefon włącza się. Wymieniłem moduł i słuchawkę i zaowocowało to tym, że nie ma już kodu blokady telefonu
Mogę swobodnie wejść w Menu, zmieniłem język na angielski.
Został ostatni problem - nie mogę dzwonić. Pojawia się komunikat:
(niemiecki język): Kein Service VerfĂźgbar
(angielski język): No Service Available
Telefon włącza się. Wymieniłem moduł i słuchawkę i zaowocowało to tym, że nie ma już kodu blokady telefonu

Mogę swobodnie wejść w Menu, zmieniłem język na angielski.
Został ostatni problem - nie mogę dzwonić. Pojawia się komunikat:
(niemiecki język): Kein Service VerfĂźgbar
(angielski język): No Service Available
bendzji, dzięki jak zwykle tylko ty pomagasz na tym forum.
Mówiłeś kiedyś, że ten tel działa na częstotliwości 900MHz.
wiesz co, próbowałem na karcie sim z tego roku jak i na karcie sim 10letniej.
Na starym module (tym z kodem blokady) próbowałem innymi 2kartami (kilkuletnimi) i orócz kod bitte był ten sam komunikat co teraz.
Uczepiłem się tych kart bo nawet na tym forum ktoś pisał o starych kartach sim 3V lub sim 5Volt.
Mam jeszcze ostatni pomysł - antena!
Obecnie żadna nie jest podłączona pod moduł bo po prostu kabelek anteny nie pasuje do wejścia centralki.
Bo sam komunikat dotyczy chyba właśnie zasięgu/sieci, a nie niewłaściwej karty?
Mówiłeś kiedyś, że ten tel działa na częstotliwości 900MHz.
wiesz co, próbowałem na karcie sim z tego roku jak i na karcie sim 10letniej.
Na starym module (tym z kodem blokady) próbowałem innymi 2kartami (kilkuletnimi) i orócz kod bitte był ten sam komunikat co teraz.
Uczepiłem się tych kart bo nawet na tym forum ktoś pisał o starych kartach sim 3V lub sim 5Volt.
Mam jeszcze ostatni pomysł - antena!
Obecnie żadna nie jest podłączona pod moduł bo po prostu kabelek anteny nie pasuje do wejścia centralki.
Bo sam komunikat dotyczy chyba właśnie zasięgu/sieci, a nie niewłaściwej karty?
dokładnie. nie mam tej przelotki, a szczerze mówiąc nie mam nawet anteny. Póki co zidentyfikowałem tylko sam kabel od anteny zakończony wkręcaną końcówką.
[ Dodano: 2015-07-22, 19:39 ]
Jak zwykle pod górkę.
Ta końcówka, którą znalazłem jest od anteny, ale GPS ! a nie GSM.
Problem w ty, że nigdzie w Kielcach nie mają pasującej anteny
Upewnijcie mnie: potrzebuję anteny GSM 900Mhz zakończonej wtykiem SMA, prawda?
[ Dodano: 2015-07-22, 19:39 ]
Jak zwykle pod górkę.
Ta końcówka, którą znalazłem jest od anteny, ale GPS ! a nie GSM.
Problem w ty, że nigdzie w Kielcach nie mają pasującej anteny

Upewnijcie mnie: potrzebuję anteny GSM 900Mhz zakończonej wtykiem SMA, prawda?
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
np: http://allegro.pl/antena-gsm-przyklejan ... 40515.html
lub na FME ( i taka była u mnie , z tym że przy fabrycznej antenie była przelotka na chyba SMA )
http://allegro.pl/antena-gsm-fme-a-wewn ... 48351.html
![Obrazek]()
lub na FME ( i taka była u mnie , z tym że przy fabrycznej antenie była przelotka na chyba SMA )
http://allegro.pl/antena-gsm-fme-a-wewn ... 48351.html
Super - kliknąłem "pomógł".
Znalazłem też oryginalną antenę Audi w błotnik, ale nie mam na nią miejsca (ktoś zaspawał i zaszpachlował?) to chyba nie ma sensu robić dziur, prawda?
[ Dodano: 2016-11-02, 18:59 ]
Nie znalazłem nikogo kto mógłby pożyczyć mi na moment antenę pasującą do modułu żebym sprawdził czy warto ją kupić. W elektronicznych w Kielcach tez nie mają ani anten.
bendzij Zanim kupię tę antenę klejoną na szybę chciałbym zapytać Cie, jak zachowywał się telefon gdy urwała Ci się ta antena w Audi A4 ? W ogóle nie było zasięgu? Był jakiś komunikat?
Bo ja bez anteny mam pod Kielcami komunikat "No Service Available"
a w Kielcach "emergency call only"
Znalazłem też oryginalną antenę Audi w błotnik, ale nie mam na nią miejsca (ktoś zaspawał i zaszpachlował?) to chyba nie ma sensu robić dziur, prawda?
[ Dodano: 2016-11-02, 18:59 ]
Odkopię mój temat.bendzji pisze: Po sprawdzeniu rozpisek jest tak jak pisałem - jak się uprzesz na ten telefon fabryczny a nie odkodujesz go to szukaj kompletu Nokii NME-2 , NME-3 lub 6090 i słuchawkę - one powinny pasować w twoją instalację bo rozpiski pinów są te same
Nie znalazłem nikogo kto mógłby pożyczyć mi na moment antenę pasującą do modułu żebym sprawdził czy warto ją kupić. W elektronicznych w Kielcach tez nie mają ani anten.
bendzij Zanim kupię tę antenę klejoną na szybę chciałbym zapytać Cie, jak zachowywał się telefon gdy urwała Ci się ta antena w Audi A4 ? W ogóle nie było zasięgu? Był jakiś komunikat?
Bo ja bez anteny mam pod Kielcami komunikat "No Service Available"
a w Kielcach "emergency call only"
rozumiem,
ja nie mam wcale zasięgu...
Dobra: To powinno pomóc prawda?
http://allegro.pl/antena-gsm-przyklejan ... 20792.html
Bo wtyki pasują? SMA męski, a w module SMA żeński?
i zakres częstotliwości 900MHz też odpowiedni?
Chciałbym dzisiaj zamówić tę antenę i dlatego potrzebuję pomocy takiego fachowca jak Ty
ja nie mam wcale zasięgu...
Dobra: To powinno pomóc prawda?
http://allegro.pl/antena-gsm-przyklejan ... 20792.html
Bo wtyki pasują? SMA męski, a w module SMA żeński?
i zakres częstotliwości 900MHz też odpowiedni?
Chciałbym dzisiaj zamówić tę antenę i dlatego potrzebuję pomocy takiego fachowca jak Ty

antena zakupiona!
Ja przyjdzie wszystko się rozstrzygnie. Przypomnę, że telefon się nie włączał. Potem podpięcie pod moduł sprawiło, że się uruchomił, ale chciał kodu. Kupiłem nowy moduł i problem kodu zniknął. Zostały tylko te komunikaty o... zasięgu? Co miałoby sens bo nie mam wpiętej w moduł żadnej anteny.
Dam znać jak tylko przyjdzie paczka.

Ja przyjdzie wszystko się rozstrzygnie. Przypomnę, że telefon się nie włączał. Potem podpięcie pod moduł sprawiło, że się uruchomił, ale chciał kodu. Kupiłem nowy moduł i problem kodu zniknął. Zostały tylko te komunikaty o... zasięgu? Co miałoby sens bo nie mam wpiętej w moduł żadnej anteny.
Dam znać jak tylko przyjdzie paczka.