Woda w aucie
-
- Forum Audi A6 / A7
Woda w aucie
Witajcie , wiem że woda w a6 to jedna z " typowych " usterek ale u mnie wygląda to trochę inaczej . Otóż w moim aucie pojawia się woda tylko od strony kierowcy i po bliższym przyglądnięciu się zauważyłem że woda leje się " strumieniem " miedzy tą podpórką na nogę a plastikiem obudowującym wnękę karoserii obok drzwi . Nie wiem skąd ta woda bo odpływy na podszybiu są drożne bo lałem tam wodę, a znowu lejąc od góry szyby woda leje się do środka . Stawiam na odklejoną szybę ale ktoś z was może ma inny pomysł skąd to ? dodam że zależy mi na czasie bo dzięki tej usterce nie mogę zrobić nic z elektryką która mi od tej wody szaleje i ciągle na nowo się zalewa .
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Dobra chyba znalazłem powód zalewania wnętrza i jest to linka otwierania maski o ile dobrze mi się wydaje to w miejscu w którym linka w chodzi w gródz obok komputera powinna być taka " cyckowata" uszczelka . U mnie jej brak i jak polałem to miejsce wodą to w aucie miałem wodospad. I teraz pytanie do was czy dostanę gdzieś taka uszczelkę czy lepiej to uszczelnić w jakiś inny domowy sposób może ktoś to przerabiał ?
-
- Forum Audi A6 / A7
Mnie też woda prześladowała już od pierwszego samochodu. Gdy miałem A6 C4 przez niedrożny kanał szyberdachu dostało się kilka literków deszczówki od strony psażera, której nie zauważyłem i gdy jechałem z górki to woda podeszła do przodu, a że komputer w C4 jest na wysokości nóg pasażera to auto momentalnie zgasło i wszystko zaczęło się świecić na budziku.. Nie można bagatelizować nawet kilku kropel, bo później może być tylko gorzej