Hej, szykuje sie na wymiane oleju w skrzyni i tylnim moscie (naczytalem sie ze operacja nie inwazyjna i zazwyczaj pomaga a nie szkodzi), stad tez moje pytania: Jaki olej wchodzi i w jakiej ilosci? Mowie o orginalnym, czy ma jakies oznaczenie? Czy jest ten sam olej do skrzyni i do tylniego mostu(zakladam ze nie)? No i jak sprawdzic model skrzyni? Mam dostep do VAS'a (czasami) ale nie wiem czy da sie nim sprawdzic.
Z gory dzieki !
svr
[ TIP+Q] 3.0TDI BMK jaki olej (skrzynia i tylni most) + symb
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Model skrzyni sprawdzisz podnoszas samochod, kazda skrzynia ma tabliczke znamionowa 
Jak olej... najprosciej sprawdzic spuszczajac troche tego co masz... mozesz miec slomkowy, niebieski lub zielony... w kazdym wypadku mozesz wlac zielony (lifeguard8) pod warunkiem ze przepluczesz nim skrzynie ... i zrobisz update softu na najnowsza wersje (niestety najnowszy soft ogranicza troche moment obrotowy chroniac skrzynie).

Jak olej... najprosciej sprawdzic spuszczajac troche tego co masz... mozesz miec slomkowy, niebieski lub zielony... w kazdym wypadku mozesz wlac zielony (lifeguard8) pod warunkiem ze przepluczesz nim skrzynie ... i zrobisz update softu na najnowsza wersje (niestety najnowszy soft ogranicza troche moment obrotowy chroniac skrzynie).