[A6 C6] AUTOMATYCZNE (!) zapalanie świateł
włącznie dziennych
To sie robi w MMI, naciskasz car i w exterior light odznaczasz dzienne.
Witam,
mam halogenowe swiatla bez dziennych (2007 przedlift) i chcialbym zeby w trybie auto swiecily sie swiatla mijania.
Zastane kodowanie wygladalo nastepujaco:
0010101
Zmienilem na skandynawie
0010102
I nic sie nie zmienilo, na Auto zapala tylko jak jest ciemno.
Cos jeszcze powinienem zmienic?
Mam MMI basic, jesli to ma znaczenie, nie wiem, czy z jego poziomu moge cos zmieniac, przynajmniej z pamieci nie kojarze takiej opcji.
mam halogenowe swiatla bez dziennych (2007 przedlift) i chcialbym zeby w trybie auto swiecily sie swiatla mijania.
Zastane kodowanie wygladalo nastepujaco:
0010101
Zmienilem na skandynawie
0010102
I nic sie nie zmienilo, na Auto zapala tylko jak jest ciemno.
Cos jeszcze powinienem zmienic?
Mam MMI basic, jesli to ma znaczenie, nie wiem, czy z jego poziomu moge cos zmieniac, przynajmniej z pamieci nie kojarze takiej opcji.
Troszkę z innej beczki ale dotyczy świateł dziennych, po wyborze w MMI światła dzienne działają jak należy, są w lampie głównej reagują z czujnikiem zmierzchu. Ale czy da się je odkodować, a zakodować ledy które są w zderzaku, fabryczne przeciwmgłowe od s6 2006 rok.
Widziałem takie Audi co jeździły ze swiecącymi tylko przeciwmgłowymi przednimi, czy można to jakoś zakodować?

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 AQD 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
To musi być coś na rzeczy w przedlifcie bo ja mam swiatla po lifcie ze zrobiona instalacja pod przed lifta i jak mam na auto to tez jest zero swiatla a jak sienrobi ciemno to zapala się led z ksenonem. Led sam jak włączę na pozycyjkach to swieci 100% , z mijania przygasają tak samo jak i przy kierunkach .
Mody:
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
I cos bym pewnie jeszcze znalazl:)
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
I cos bym pewnie jeszcze znalazl:)
Witam. Również drążę temat. Mam C6 z 2005 zwykłe halogeny bez dziennych, w pozycji włącznika 0 palą się mijania /drogowe po zapłonie, w pozycji auto jest identycznie a chciałbym aby w pozycji 0 reflektory nie świeciły. Będę wdzięczny za poradę jak to ustawić, bo mój mechanik dysponujący vasem nie wie, mimo że po jego działaniach przy naprawie silnika światły tak zaczęły działać. Wcześniej miałem tak jak chcę i nie wiem jak do tego wrócić
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam
dwa tygodnie temu gość wgrał mi polskie meny do a6 c6 2009 lift wszystko jest ok tylko lampy z tyłu działają na styl usa to znaczy kierunki mrugają na czerwono . koleś sie wymixował ze to nie jego sprawka i nie mogł tego zrobić przy wgrywaniu ,ale podpinał komputer żeby włączyć światła dzienne z tyłu na auto i mógł coś namieszać . Pomoże ktoś jestem z okolic Krakowa , dodam tylko że wcześniej było ok
dwa tygodnie temu gość wgrał mi polskie meny do a6 c6 2009 lift wszystko jest ok tylko lampy z tyłu działają na styl usa to znaczy kierunki mrugają na czerwono . koleś sie wymixował ze to nie jego sprawka i nie mogł tego zrobić przy wgrywaniu ,ale podpinał komputer żeby włączyć światła dzienne z tyłu na auto i mógł coś namieszać . Pomoże ktoś jestem z okolic Krakowa , dodam tylko że wcześniej było ok
- Marek.max
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Jak ku...? Skoro wcześniej było ok i świeciły na pomarańczow to jakim cudem świecą na czerwono? Chodzi Ci o toże się cały czas świecą? Chyba, że masz amerykańską wersję i mrygają na czerwono.SEBASTIANUS2 pisze:Witam
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7