[A6 C6] Spolszczenie do Audi MMI Professional
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
O ile zakończysz aktualizacje na 5150 to nic nie zniknie. Bez sensu aktualizować dalej, później przy polaku i tak soft się obniża... do 5150chips pisze:kamil666 pisze:Łap sprawdzoną i działającą paczkę:ms89 pisze:pliki do spolszczenia, oraz płytę do wgrania BT w wersji 5.1.50
http://www51.zippyshare.com/v/lzpqyJ5c/file.html
Czy po wgraniu tego spolszczenia nie znikną mi żadne opcje (kierownica, wizualizacja parktronika)? pytam bo nie mam kabla i później będę miał problem z zakodowaniem teog z powrotem
[ Dodano: 2015-06-19, 21:57 ]
Część opcji możesz aktywować w zielonym menu, a część wróci po zakodowaniu VCDS'em.marach8 pisze:mi znikły![]()
jak zahakować by powruciły??
- szefu55
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzesiek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 2.0 TDI
- Paliwo: Diesel
Jak ktoś nie ma pojęcia o kodowaniu ani MMI to niech sobie odpuści, widziałem już różne przypadki a najzdolniejsi próbowali być mądrzejsi i sami włączali w zielonym menu co popadnie, odpuścili sobie jak zapłacili 2 razy za tę samą usługę, to przestroga aby zrobić to z głową lub z pomocą innych ale krok po kroku. zepsuć jest łatwo. to nie komp że postawimy system od nowa i będzie działać
Jeszcze dla pewności, bo czytając różne posty już jestem głupi. Czy funkcje, które ewentualnie znikną podczas spolszczania (głównie chodzi mi o kierę i parktronic graficzny) można później aktywować z powrotem przez zielone menu czy tylko VCDS? Czy podczas spolszczania nie zniknie zielone menu i nie trzeba będzie odblokowywać go z powrotem przez VCDS?
- szefu55
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzesiek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 2.0 TDI
- Paliwo: Diesel
Po spolszczeniu wyłącza się zielone menu, potrzeba do jego aktywacji VCDS
Znika Akumulator, Poziom oleju, komputer pokładowy a czy parktronic to nie pamiętam.
Vcds może zakodować wszystko o ile ma się właściwa wiedzę,zdarzyło mi się że po spolszczeniu wysypało się kodowanie Head Unit i trzeba wszystko kodować od nowa, całe wyposażenie. Mająć VCDS i wiedzę to nic strasznego, nie mając tego robi się problem. Ogólnie może pójść gładko i wszystko będzie działać ok, w praktyce może się zgubić, wyczyścić, kodowanie, poza tym jaką masz pewność że nikt nie wymieniał jakichś podzespołów, modułów w aucie ? to zwiększa ryzyko jakiegoś niepowodzenia. Auto będzie jeździć i działać normalnie, za to będzie mnóstwo błędów w systemie MMI oraz część funkcji nie będzie działać. Ja i koledzy którzy wykonują pewne usług,i musieliśmy zainwestować w sprzęt, posiąść wiedzę,często zmagać się z problemami które wyszły niespodziewanie bo właściciel nawet nie wiedział że ma graty z innego auta.... za to wszystko bierze się pieniążka, a Ty użytkowniku masz spokój że auto będzie sprawnie działać.Uwierzcie mi że na chomiku ani nigdzie indziej nie ma takiego oprogramowania którego używam Ja lub ludzie z branży
Poza tym można to zrobić za uczciwa i niewygórowaną cenę
służę pomocą i częściowo wiedza na forum.
Znika Akumulator, Poziom oleju, komputer pokładowy a czy parktronic to nie pamiętam.
Vcds może zakodować wszystko o ile ma się właściwa wiedzę,zdarzyło mi się że po spolszczeniu wysypało się kodowanie Head Unit i trzeba wszystko kodować od nowa, całe wyposażenie. Mająć VCDS i wiedzę to nic strasznego, nie mając tego robi się problem. Ogólnie może pójść gładko i wszystko będzie działać ok, w praktyce może się zgubić, wyczyścić, kodowanie, poza tym jaką masz pewność że nikt nie wymieniał jakichś podzespołów, modułów w aucie ? to zwiększa ryzyko jakiegoś niepowodzenia. Auto będzie jeździć i działać normalnie, za to będzie mnóstwo błędów w systemie MMI oraz część funkcji nie będzie działać. Ja i koledzy którzy wykonują pewne usług,i musieliśmy zainwestować w sprzęt, posiąść wiedzę,często zmagać się z problemami które wyszły niespodziewanie bo właściciel nawet nie wiedział że ma graty z innego auta.... za to wszystko bierze się pieniążka, a Ty użytkowniku masz spokój że auto będzie sprawnie działać.Uwierzcie mi że na chomiku ani nigdzie indziej nie ma takiego oprogramowania którego używam Ja lub ludzie z branży