Po pierwsze witam szanowne grono!
Po drugie od razu lece z problemem...
Auto dziwnie reaguje na pedał gazu. Po wcisnięciu go w podłogę (czasem nawet podczas normalnej jazdy) zbiera się w miarę ok aczkolwiek z szarpaniem (występują lekkie spadki mocy). Po spadku na obroty jałowe z trudem się podnosi, obroty ponadto BAAARDZO wolno opadają (czasem nawet zawiśnie na chwilę w górnym zakresie). Mija parę chwil i wraca do normy po czym sytuacja się powtarza...
Na Vagu brak błędów! Próby dynamiczne nie wykazują ZADNYCH odchyleń od normy!
Wymieniono moduły EGT, nie ma przeładowania, silnik szczelny.
Czy trop czujnika położenia przepustnicy jest trafny? Może ktoś coś takiego przerabiał...
2,7 BES wchodzenie/schodzenie z obrotów
- Kamil_2.7BiT
- Forum Audi A6 / A7
- Kamil_2.7BiT
- Forum Audi A6 / A7
- Kamil_2.7BiT
- Forum Audi A6 / A7
No to na ktoryś wieczór bede mieć znowu randke z 2,7 
co do adaptacji znalazłem taki tutorial: http://www.vcds.pl/index.php?mod=site&id=9

co do adaptacji znalazłem taki tutorial: http://www.vcds.pl/index.php?mod=site&id=9
- Kamil_2.7BiT
- Forum Audi A6 / A7
Czyszczenie i adaptacja zrobiona i auto od razu zaczęło lepiej reagować na gaz.
Wolne opadanie obrotów w czasie jazdy pozostało... Nie znajdujemy nieszczelności. Może pęd powietrza to powoduje i może to zupełnie normalne? Brak pomysłow.
[ Dodano: 2015-11-22, 16:27 ]
Odkopie swój temat bo powolne schodzenie z obrotów w czasie jazdy zdiagnozowane. W sumie juz dawno ale napisze teraz co i jak i prosilbym o weryfikację czy to normalne.
Obroty wolno opadają i sie podnosza tylko w przypadku gdy jadę na luzie oraz sprzęgła nie naciskam! Gdy wysprzegle silnik zachowuje sie jak na postoju czyli normalnie. Wniosek jest taki że w czasie jazdy silnik rozpedza skrzynie biegów, a rozpedzona skrzynia napędza obroty silnika po zdjeciu nogi z gazu.
W żadnym aucie do tej pory sie z takim czymś nie spotkalem. Pisze post w ramach ciekawostki bo w niczym to nie przeszkadza
Wolne opadanie obrotów w czasie jazdy pozostało... Nie znajdujemy nieszczelności. Może pęd powietrza to powoduje i może to zupełnie normalne? Brak pomysłow.
[ Dodano: 2015-11-22, 16:27 ]
Odkopie swój temat bo powolne schodzenie z obrotów w czasie jazdy zdiagnozowane. W sumie juz dawno ale napisze teraz co i jak i prosilbym o weryfikację czy to normalne.
Obroty wolno opadają i sie podnosza tylko w przypadku gdy jadę na luzie oraz sprzęgła nie naciskam! Gdy wysprzegle silnik zachowuje sie jak na postoju czyli normalnie. Wniosek jest taki że w czasie jazdy silnik rozpedza skrzynie biegów, a rozpedzona skrzynia napędza obroty silnika po zdjeciu nogi z gazu.
W żadnym aucie do tej pory sie z takim czymś nie spotkalem. Pisze post w ramach ciekawostki bo w niczym to nie przeszkadza

Jakiś czas temu robiłem test w seacie ibiza 1.2. Podczas przełączania na luz w czasie jazdy bez wciśniętego sprzęgła obroty przez chwilę stały w miejscu i powoli opadały a po wciśnięciu sprzęgła działo sie to natychmiastowo. Pewnie odpowiada za to czujnik sprzęgła.
A z tym wolnym opadaniem to mam problem w swoim S6, którego do dziś nikt nie potrafi rozwiązać. Otóż przy pełnej butli lpg i zaraz po odpaleniu wszystko jest w porządku to po jakimś czasie po wciśnięciu sprzęgła obroty wolno schodzą. Na benzynie jeszcze gorzej bo po wciśnięciu sprzęgła obroty ida o jakieś 1000 do góry i dopiero wolno spadają
A z tym wolnym opadaniem to mam problem w swoim S6, którego do dziś nikt nie potrafi rozwiązać. Otóż przy pełnej butli lpg i zaraz po odpaleniu wszystko jest w porządku to po jakimś czasie po wciśnięciu sprzęgła obroty wolno schodzą. Na benzynie jeszcze gorzej bo po wciśnięciu sprzęgła obroty ida o jakieś 1000 do góry i dopiero wolno spadają