problem z odpaleniem 3.0 tdi
problem z odpaleniem 3.0 tdi
Od dzisiaj mam wielki problem, rano auto odpalilo dopiero za trzecim razem, krecil ogolem jak bychciał a nie mógł.... Po odpaleniu rzucalo silnikiem i mocno dymil na bialo.... Wtryski wymienione są na nowe rok temu i usunięty dpf pol roku temu.... Kilka razy sprawdzalem dzisiaj i jest ciagle taka reakcja.....
W ten weekend nie mam kiedy podpiąć samochodu do kompa ale dzisiaj zauważyłem dziwny obiaw, zdjalem pokrywe z silnika i w wężyki paliwowym mialem oczka powietrza, odpalil za drugim razem, silnik pracował jakies 5 min i go zgasilem i sprawdzilem wężyk i powietrza już Noe było po czym spróbowałem go odpalic jeszcze raz i odpalił bez problemu
[ Dodano: 2015-04-14, 23:34 ]
Wszystko jasne, na 3 i 6 cylindrze po 19 barow
reszta 26,25. Podlalem oleju w miejsce wtryskow które nie trzymają ciśnienia i kompresja jest na poziomie następnych, teraz pytanie remontiwac, mechanik stwierdził że wymieni pierścienie i dwa tłoki na których nie ma ciśnienia czy szukać używanego silnika czy może regenerowany z wymiensilnik....
[ Dodano: 2015-04-14, 23:34 ]
Wszystko jasne, na 3 i 6 cylindrze po 19 barow

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
to jest jazda na lejacych wtryskach a nie bmk
zebys wymienił to by cyrku nie było
a tak mata co chceta
zawsze dziwą nie posty nt wtrysków ich wymiany pojedynczo lub szukania problemu gdzie go nie ma podczas gdy zacina własnie przez nie lub kopci
i nie wierze ze niikt by nie zaobserwował objawów ich skonczeniia
sam mam bmk temat przerabiałem nietrzesac sie na szmal w tym przypadku oszczednosci sie konczął jak u kolegi powyzej
zebys wymienił to by cyrku nie było
a tak mata co chceta
zawsze dziwą nie posty nt wtrysków ich wymiany pojedynczo lub szukania problemu gdzie go nie ma podczas gdy zacina własnie przez nie lub kopci
i nie wierze ze niikt by nie zaobserwował objawów ich skonczeniia
sam mam bmk temat przerabiałem nietrzesac sie na szmal w tym przypadku oszczednosci sie konczął jak u kolegi powyzej
-
- Forum Audi A6 / A7
Nie bardzo wiesz co piszesz,jeśli chodzi o oszczędność to źle trafiłeś. Może mnie oświecisz,jak można rozpoznać problem wtrysków? Skup się i czytaj - nawet dymka silnik nie puszczał,żadnego zacinania,korekcje idealne,bliskie zera. Co z tego,że korekcje miał idealne i żadnych objawów,jak nie rozpylał równomiernie. Owszem,sprawdzić to można,lecz tylko wymontować wtryski i wysłać do sprawdzenia,lecz i podobno to nie daje 100% pewności,ze względu na temperaturę.
-
- Forum Audi A6 / A7
Oleju nic nie przybywało,co jakiś czas sprawdzałem bo znam problem wtrysków. Podczas szukania auta,kilka natychmiast wyłapałem bez oględzin warsztatowych,choćby właśnie to przycinanie czy po kilku minutach coś w stylu pary z wydechów. Ten,nic ! kompletnie nic + korekcje na kompie idealne. Racja,mogłem je wyciągać i wysłać na stół,ale ilu tak robi? Jedną rację Ci przyznam,że to był problem wtrysków. Lecz sprzedający,nawet pary z gęby nie puścił,że regenerował wtryski ! Mój warsztat powiedział krótko,nieumiejętnie wykonana regeneracja wtrysków,3 sztuk. Szmaciarz który to sprzedawał,zrobił aby tylko zrobić a na efekty nie trzeba było długo czekać. Warsztat w którym robię auto twierdzi,ewentualnie wtryski używane można przeboleć,ale nigdy i żadne po regeneracji !
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Powiedzieli,że to widać po wtrysku,po końcówkach. Chciał mi pokazać,ale byłem tak wkur.. że nie chciałem już nawet tego oglądać,jak zobaczyłem spalone tłoki. Czy mieli racje ? tak mieli,dla pewności skontaktowałem się z osobą która sprzedała auto i dopytałem,czy regenerował wtryski,potwierdził. 3 regenerował.