Od kilku dni moje auto ma ten sam problem - czasem już po odpaleniu stacyjki, czasem w trakcie jazdy zaczyna zapalać się czerwona kontrolką (ta z nawiasami) oraz żółta od ABS. Towarzyszy temu oczywiście trzykrotne piśnięcie. Postanowiłem to zdiagnozować u zaprzyjaźnionego mechanika a w zasadzie u dwóch ponieważ kolejny problem pojawił się gdy VCDS nie mógł połączyć się z samochodem. Brak komunikacji i brak komunikacji, nie podszedłem z VAG bo akurat nikt nie miał pod ręką ale pewnie byłoby to samo.
Czy ktoś wie co z tym zrobić ? Poza oczywiście wycieczką do solidnego elektryka który wyjmie moduł ABS i sprawdzi co w nim piszczy
Pomocy forumowicze, może ktoś z Was miał ten objaw bo to kolejna przygoda "niestandardowa" z tą C5tką i chyba już będzie czas się pożegnać jak znowu będę się z tym mordował....
Z góry dzięki za pomoc!
[A6 C5 AFN '98] Kłopot z ABS (problemy z połączeniem VCDS)
Leży sterownik od abs-u . Czasem potrafi blokować komunikację . Pada masa w sterowniku . Naprawa z wyjęciem z autka max 1h czasu
Można to sprawdzić miernikiem . Musisz sprawdzić czy jest tzw przejście / zwarcie między masą pojazdu a masami czujników w kołach . Jeśli jej nie ma to już wszystko wiadomo .
Kris

Kris
A3 1.9tdi a6 1.9tdi oraz wyczynowe Kangoo 1.9 D