[AJK 2.7 230 KM] Problem ze spalaniem
To ja się pochwale:) Z racji kilku wolnych dni postanowiłem zmienić kilka rzeczy pod machą . Wiec zamowiłem nowy sterownik LPG Stag qmax i 6 pojedynczych wtryskiwaczy magic jet FX. Wczoraj Przejechałem 221 km na 19.3 litra lpg (czyli 35 zł). Ale przedkości 60 zabudowane i 100 poza;/
Pomogłem? Kliknij
lorekBDG pisze:Znajomy ma dokladnie ten sam motor z tym że oryginał i w trasie pali mu 7.5l. Nie spodziewam się spalania w granicach 8l ale raczej 10 w trasie niż 18...

Do tych 7.5 l beny chyba trzeba doliczyć 10 l gazu co ?

Mam to auto od 20 tys km i to w dodatku manuala, który pali ciut mniej niż automat. Średnia z fis 14 L. Gazowni pali 16-17 L w lecie na 17 calowych kolach, 14-15 L w zimie na 16 stkach. 7,5 l to totalne brednie
Jest jeden sprawdzony sposób na duże spalanie w blisko 400 konnym aucie. Wsadz cegłe pod pedał gazu. A poważnie mówiąc to popytaj na na tym forum, które w 90% poświęcone jest silnikom 2.7 bit http://sportaudi.pl/
dzięki za odpowiedzi.
ze strony formalnej:
przy 140km/h spalanie 20l to dużo za dużo przy pustym aucie na autostradzie.
Do W-wy poszalałem i przejechałem na baku 300km wracając mnie kwestia finansowania stacji benzynowej troszkę hamowała i nie zasuwałem. 140 to był max.
Pytałem się gościa z R-Performance z W-wy i mówił mi że nie jest to możliwością żeby tyle palił. Wynik 14l w trasie powinien być ok a nie 20l.
Reasumując jade dzisiaj do znajomego mi sczyta dane z kompa i będziemy myśleć.
PAVEL44 a w Toruniu kto się zajmuje takimi silnikami?
ze strony formalnej:
przy 140km/h spalanie 20l to dużo za dużo przy pustym aucie na autostradzie.
Do W-wy poszalałem i przejechałem na baku 300km wracając mnie kwestia finansowania stacji benzynowej troszkę hamowała i nie zasuwałem. 140 to był max.
Pytałem się gościa z R-Performance z W-wy i mówił mi że nie jest to możliwością żeby tyle palił. Wynik 14l w trasie powinien być ok a nie 20l.
Reasumując jade dzisiaj do znajomego mi sczyta dane z kompa i będziemy myśleć.
PAVEL44 a w Toruniu kto się zajmuje takimi silnikami?
jest A6C5 Avant Quattro 2,7T 400KM 500Nm
lorekBDG pisze: 13l/100km
lorekBDG pisze: FIS pokazuje 18,7 gdzie ostatnie 1000km zrobione w trasie ze średnim spalaniem przy 120km/h
lorekBDG pisze: 14l/100km
lorekBDG pisze: ok 13,5 średnie spalanie do przyjęcia.
lorekBDG pisze: Nie spodziewam się spalania w granicach 8l ale raczej 10 w trasie niż 18
lorekBDG pisze: sr spalanie 18 podczas jazdy chwilowe ok 13 przy 130-140 km/h
lorekBDG pisze: przy 140km/h spalanie 20l
lorekBDG, serio, zdecyduj sięlorekBDG pisze: Wynik 14l w trasie powinien być ok a nie 20l.