Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

MMI w A6 C6 05' - problemy nowego użytkownika

Nawigacja fabryczna
ODPOWIEDZ
BronekTS
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

MMI w A6 C6 05' - problemy nowego użytkownika

Post autor: BronekTS » 29 maja 2015, 09:01

Witam,

jestem bardzo szczęśliwym (przynajmniej jak do tej pory) nowym właścicielem A6 C6 z roku 2005 w sedanie :) Stąd - korzystając z okazji na wstępie chciałbym się z wszystkimi serdecznie przywitać :) ( doczytałem, nie wiem czy słusznie, że jakiś czas temu znieśliście na forum klubowym obowiązek przywitań, choć z chęcią bym zrobił to w osobnym temacie wrzucając fotki autka i jakieś info :)

Przechodząc do meritum, mam kilka pytań do doświadczonych już użytkowników na temat działania systemu MMI.

Na wstępie - sprawdzałem wersję MMI, żebyśmy wiedzieli o czym rozmawiamy - jest następująca:

SW: C6-HU 6350 12.0.0 0513

Mam kilka nurtujących mnie kwestii:

1. Poprzedni właściciel miał dwa modele Audi. Jeden kupił bez płyty MMI i mnie o nią okardł ;-) Czy jest możliwość zakupu gdzieś takiej płyty albo pobrania navi z internetu i wypalenia na płytę?

2. Kwestia nurtującego mnie guziczka. Na panelu mam przycisk CD/TV. Czy to oznacza, że system ma możliwość odtwarzania TV? Po wcisnięciu przycisku włącza się tylko CD, nie ma możliwości wyboru TV. Dziwna sprawa, że ten przycisk jest tak oznaczony, jeśli nie ma TV - czy jest możliwość dokooptowania takiej funkcji?

3. Najważniejsza na dzień dzisiejszy kwestia - możliwość podłączania urządzeń MP3 - typu pendrive czy karta SD. Czytałem, że prosta sprawa jest jeśli Audi posiada interfejs AMI w schowku. Niestety, ja u siebie takiego interfejsu nie widzę, co mnie szczerze nie dziwi bo ponoć montowane seryjnie były od 2007 roku. Mam zatem pytanie - czy do mojej wersji MMI jest jakakolwiek możliwość podłączenia kabla który będzie działał jako AUX i będzie możliwość wpięcia np. czytnika kart USB i karty SD z mp3?

Jeśli tak - to jaka to możliwość?

Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Jeśli dla kogoś te problemy wydają się błachę, to proszę o zrozumienie, wszystkiego w życiu trzeba się powoli nauczyć :)

Pozdrawiam serdecznie :>

leon11
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Leszek
Rocznik: 2008
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: leon11 » 29 maja 2015, 15:13

Na większość pytań znajdziesz odpowiedź na forum, poszukaj trochę. Masz prawdopodobnie MMI 2G High (kolorowy wyświetlacz centralny, nie pomarańczowy) i jeszcze stary soft. Do zmiany mapy (piszesz o navi) nie potrzebujesz płyt MMI a tylko płyty z aktualną, właściwie nagraną mapą, obecnie na 2015 r. Ja obrazy płyt nagrywam zawsze na Verbatim DVD+R prędkością x4 programem Ashampoo i nigdy nie było problemów.
Poniżej link do chomika z którego ostatnio pobierałem mapy:
http://chomikuj.pl/cc4fun/AUDI/MMI+2G+2015
Nagraną płytę wkładasz do czytnika w bagażniku w miejsce starej, potwierdzasz pokrętłem MMI chęć aktualizacji, następnie wciskasz klawisz RETURN i masz nową mapę - czas ok. 1 min.

Co do aktualizacji softu to masz wszystko na tym forum pod linkiem:
viewtopic.php?t=45679&start=0

Przycisk CD/TV występuje chyba w standardzie (też tak miałem nie mając tunera TV), obecnie mam w tym miejscu przycisk MEDIA. A to jakie masz sterowniki zainstalowane w aucie zobaczysz na "czerwonym menu". SWUpdate, zwane właśnie czerwonym menu uruchamiasz kombinacją klawiszy Setup+Return (przytrzymujesz jednocześnie przez kilka sekund). Wszystko o czerwonym menu masz pod linkiem:

http://mr-fix.pl/wpis/mmi-2g-opis-ukryt ... nego-menu/

Powodzenia w zagłębianiu się w kopalnię wiedzy jakim jest to forum i przyjemności z jazdy nową furką <okok>
VCP+K
Poprzednie Audi: A2 1.4 MPI 75 KM, A4 B7 2.0 TDI 140 KM, A6 C5 Avant 1.9 TDI 130 KM, A6 C6 Avant 2.0 TDI 180 KM S-line, A6 C6 Avant 3.0 TDI 233 KM Quattro tiptronic, A6 C6 Sedan 3.0 TDI 239 KM Quattro tiptronic
Obecnie: LEXUS ES 300h i LEXUS NX 300h

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja