Audi a6 c5 2.4 benzyna dziwne obroty silnika
Witam! Tak jak w temacie podczas pracy silnika na biegu jałowym słychać dziwny stuk razem z piskiem i drgania na całym silniku. Silnik pracuje normalnie potem zaczynaja sie te odglosy na jakies 10 sekund potem znow pracuje normalnie. Po podlaczeniu do komputera okazalo sie, ze podczas tych dzwiekow obciążenie silnika wzrasta z 3 do 40%. Diagnostyka wykazala blad elektroniczny sondy. Po usunięciu tego bledu silnik pracuje normalnie, jednak po pewnym czasie znow sie pojawia i silnik wraca do nierownej pracy. Auto jest z gazem. Proszę o pomoc
[AGA 2.4 165 KM] Dziwne falowania silnika 2.4
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- PiterekQuattro
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Tez walczę z drganiami na jalowym niby nie czuc mocno ale jednak a najlepsze jest to ze jak auto chodzi bez klimy to czuc drgawki male a jak zalacze klime sa niewyczuwalne... Ostatnio to zauwazylem. Jutro zwmawiam kabel jak przyjdzie robie wpinke i bede sprawdzal wszystko po kolei. Cewka niby w nocy nie swieci patrzylem z 10 razy juz niewiem od czego to tak jest nikt niema konkretnej mocy na ten problem. Ale dlaczego na odpalonej klimie tego nie czuc? Chcialem wczesniej podniesc obroty na jalowym ale to audiola z 97 wiec przepustnica na lince moze dlatego nie można wartosci zmienic.