Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive

fotosik, serwer, naprawa itd.

Komunikaty administracji, sprawy techniczne forum oraz miejsce na Twoje sugestie i pomysły.
TadzioNorek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

fotosik, serwer, naprawa itd.

Post autor: TadzioNorek » 25 maja 2015, 18:34

Witam. Możecie ponownie podrzucic fotosika do załączania zdjęc? przy wrzucaniu fotek jako załączniki pojawiają się odwrotnie jak są dodawane czyli ostatnie ustawiają sie jako pierwsze.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez TadzioNorek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Doc » 28 maja 2015, 00:41

TadzioNorek, naprawione.

ps.
Przyjaciele... od 2007r mieliśmy serwer dedykowany w OVH.PL.
To były m.in. 2 dyski RAID. Pierwszy dysk, dwa lata temu nie dawał rady. Szybko zmieniliśmy na 2 dysk. 2 dni temu bez niczego... zupełnie padł.

To był niestety lekki, mój szok. Próbowaliśmy, wysłałem 4 maile z OVH. Może to nie jest dysk, a taśma. Sprawdzali dokładnie. Dysk absolutnie nie działał.

Uwierzcie mi... miałem ostrą nerwice. Zadzwoniłem i prosiłem root'a, Pawła, Kubę. Natychmiast zacząłem szukać mojego, starego backup'a 2013r w domu (mój dysk). Znalazłem i jest, to już coś (i to bardzo!). Dalej zacząłem szukać ostatnią bazę (nasz forum)...również jest. Ufff, już lepiej.

Skoro nasz serwer dedykowany ma niedziałające dyski, to dalej rozmowa z OVH (Francja).
8 lat wysyłałem kasę. Koszt 264 zł / 1 miesiąc. Nie było sensu z tym starym (8 lat!) serwerem. Po rozmowie musiałem kupiłem nowy serwer, dobry, idealny.

Niestety koszt (pożyczka), to 420 zł. Serwer dedykowany, oraz (tylko raz) "Opłata za uruchomienie serwera"). Również porozmawiałem z OVH, wysłałem xero, dowód itd że kolejny, prawie rok będzie utrzymany, tak jak trzeba, tak jak było. Stary serwer został wywalony. Dalej Kuba (root, php'wiec) który robił i robi nasze mody, naprawy itd. Wysłałem już 200 zł.

Przyjaciele...więcej RAMu, lepsze CPU itd. Krótko mówiąc... musieliśmy od nowa instalować co trzeba. Tak jak widzicie... 3 dni rozmów z OVH, nasze instalowanie, bazy, backupy (po 9-10 Gb), nowy Qmail itd, itd. Uwierzcie mi... spałem 4 godzin wiecznie.

Udało się i mamy nowy serwer. To jest naprawdę... "2 życie internetowe". A gdybym nie miał backup'a a6klub.pl? danych? Root'ów którzy mi pomogli? Była by klapa jak diabli.

Pozdrawiam.
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.

Zablokowany

Wróć do „📢 Ogłoszenia i życie Klubu”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl