cyt. Zostaw na razie w spokoju N75 i wężyki od/do niego - niedyspozycja tych elementów powodowałaby przeładowania przy otwartej przepustnicy. Jak możesz to wrzuć tu jakieś zdjęcie z komory silnika, ze zdjętymi osłonami oczywiście. Szczególnie okolice N249 i zaworów DV. W tym silniku jest sporo jednokierunkowych zaworków na ciśnieniach/podciśnieniach - może któryś masz odwrotnie założony i stąd te problemy.
Jak zdejmiesz i odepniesz przewody podcisnieniowe z dv to nieprzeładowuje bo dv się nie uszczelniaja i puszczają cisnienie, jesli chcesz spradzić gruszki to zdejmij tylko wtyczke z n75 i zrób loga 115, powinny ładować wtedy tylko do cisnienia otwarcia wg czyli pewnie koło 0,3 bar jak bedą ładować wiecej to znaczy że w wężykach od n75 do gruszek jest nieszczelność ewentualne coś z samą gruszka jest nie tak.
pierwsze dwie grupy 002, 115 dwa logi pierwszy ten górny jest z podłączonymi DV widać jak przeładowuje a niżej jest drugi log z odłączonymi DV niby wszystko wtedy jest ok http://vaglog.pl/log_217013.html
znalazłem częściowo problem, odłączyłem przewody ciśnienia te zaraz za zaworem N75, dmucham powietrzem około 1bara to lewy ten od kierowcy jest w porządku nic nie słychać, natomiast z drugiej strony jak dmucham w ten co leci do turbiny prawej tej od pasażera słychać świst powietrza tylko nie bardzo mogę zlokalizować w którym miejscu czy z przewodu czy tam dalej gdzie gumowy przewód przechodzi w metalowy
[ Dodano: 2015-05-27, 15:03 ]
chodzi o część oznaczoną na rysunku numerem 36
te gumowe przewody z tymi metalowymi są na stałe zmontowane?
Jak przewód biegnący do gruszki turbiny ma nieszczleność tak jak piszesz to ta turbina będzie przeładowywać, co do przewodów to nie pomoge bo nie wiem jak one są tam połaczone, prawdopodobnie gumowe z metalowym są na opaskach zaciskowych.
bez wyjmowania silnika nie da rady wymienić tych przewodów ponieważ to jest jeden cały przewód a koniec idzie pod silnik za turbinę zero dojścia ale poradziłem sobie trochę inaczej obciąłem go zaraz za pęknięciem i założyłem stamtąd przewód gumowy na opaskę ścisnąłem, DV podłączone zero błędów doładowanie w porządku