Masz wogole jakies objawy uszkodzonych wtryskow ze sie zajmujesz tym tematem czy drazysz tylko dlatego ze Ci ASO powiedzialo ze do wymiany i nie wezma auta?Wujek-West pisze:Sorki
Auto było w aso i werdykt po podłączeniu kompa brzmiał że wtryski do wymianyWiec wtryski rozebrane i oddane do firmy która na stole je sprawdza , i okazuje się że sa dobre
Wrzuc logi z VCDSa, grupy 13, 14, 72, 73, 74, 75, 76, 76. Dodatkowo wrzuc wydruki z testu na stole.
Tutaj masz jak dodac zdjecia:
Instrukcja mowi zeby rozgrzane auto postawic na rownym terenie, zgasic i odczekac okolo 10 minut i sprawdzic stan oleju. W takim wypadku oleju bedzie zawsze troche wiecej niz na zimnym silniku.rafalpe pisze:A ja mam pytanie jak należy sprawdzić poziom oleju?
Na zimnym silniku? zaraz po odpaleniu? a może na gorącym?
Opinii naczytałem się już wiele.
Dlaczego pytam. Mam prawdopodobnie wtryski do wymiany. Z objawów jakie ja osobiście widzę to mocne zacinanie przy rozruchu ciepłego silnika.
Sprawdziłem też poziom oleju na zimnym silniku, jest w normie podczas gdy warsztat twierdzi, że poziom jest podwyższony. Może jakoś inaczej sprawdzali?
Dodam, że to mega ogarnięty warsztat, spece od 3.0 tdi
U mnie np na zimnym jest na koncu zakratkowanego obszaru, na cieplym podchodzi pod max.