Czy jest możliwość podpiąć sie pod ten tuner z kablami głośnikowymi np w ta kawową kostkę co z niego wychodzi??
[A6 C6] subwoofer - montaz
panowie mam problem .....saintdf pisze:Sorki,że dopiero teraz ale mam nadzieję,że pomogę.
Kabelek REM podłączony po prawej stronie w bagażniku.Na zdjęciu widać ten niebieski kabelek to REM należy go podłączyć do czarnego kabelka
Obrazek
Adapter podłączyć trzeba po lewej stronie do wiązki nad navi do kabli:
Biało czarny i brązowo czarny - jeden kanał
Biało żółty i brązowo żółty - drugi kanał
Adapter ma na pewno instrukcje które kabelki za co odpowiadają
Obrazek
posiadam konwerter rca mój samochód to audi a6 c6 05r sedan bose dsp- amplituner 4F5910223E i na wyjsciu z kostki 32pinowej posiadam kolory przewodów biało żółty i brązowo żółty, na drugi kanał (tak jak kolega opisał) nie przychodzą takie kolory przewodów- po porostu takich kolorów nie ma, jedynie co zauważyłem to przewody z kostki biało żółtej i br żółtej są grubsze. zostają jeszcze dwa takiej samej grubości przewody tj brązowy i czerwono....- ale to pewnie będzie zasilanie i masa ponieważ przychodzą na pierwsze piny w kostce. Macie jakiś schemat jak to połączyć a najlepiej oznaczenie kolorów pod co podpiąć żeby działał konwerter? jak taką kostkę się rozbiera??
A więc poradziłem sobie z owym problemem....
W kostce 32 pinowej jak pisałem nie było takich kolorów przewodów, więc trzeba poszukać głównej wiązki która pociągnięta jest z lewej strony i tam rozciąć instalacje i poszukać owych kolorów z przewodami, następnie podłączyć pod nie konwerter RCA. Póżniej połączyć czincze do wzmacniacza i będzie grać...
Dzięki za pomocmazio pisze:trochę wysiłku...... przeczytaj chociaż jeden post wyżej a będziesz wiedział nawet oznaczenie przewodów...._Bartek_ pisze:Będę się przymierzał do adaptera RCA. Gdzie tej głównej wiązki szukać jak coś?
pozdro

Nie pytam o podłączenie adaptera do przewodów głośnikowych, bo to widzę. Chciałbym się dowiedzieć gdzie podłączaliście + i -, jeśli takie są w adapterze.
[ Dodano: 2015-06-08, 15:30 ]
Ktoś coś?
Pytam o zasilanie adaptera (plus i minus/masa), nie o podłączenie do przewodów głośnikowych
[ Dodano: 2015-06-11, 07:52 ]
Już sobie poradziłem.
Ta sama wiązka po lewej stronie co idzie z kablami głośnikowymi. Brązowy masa, niebiesko-czerwony +.
Dodam, że jeśli weźmiemy remote z tej niebieskiej wtyczki po prawej stronie bagażnika to wzmak będzie się załączał wyłącznie po przekręceniu zapłonu.
[ Dodano: 2015-06-11, 07:52 ]
Już sobie poradziłem.
Ta sama wiązka po lewej stronie co idzie z kablami głośnikowymi. Brązowy masa, niebiesko-czerwony +.
Dodam, że jeśli weźmiemy remote z tej niebieskiej wtyczki po prawej stronie bagażnika to wzmak będzie się załączał wyłącznie po przekręceniu zapłonu.
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam 
Zakupiłem MOST AUDI WZMACNIACZ MMI 2G OUTPUT wyczytałem na forum wszystko co gdzie i jak podłączyć lecz zostało mi podłączenie zasilania tego mostu. Nie wiem gdzie mam się wpiąć i jaki kabel do jakiego. Wysyłam poniżej zdjęcia schematu może ktoś z forumowiczów by coś doradził . Z góry dzięki.
![Obrazek]()
![Obrazek]()
[ Dodano: 2015-08-27, 08:15 ]
Ja mam się wpiąć w kostkę od świateł czy od wzmacniacza ?
Jeśli od świateł to jakie kolory do jakich podpiąć ?
Czerwony - zasilanie
Czarny - masa
Niebieski- remote?

Zakupiłem MOST AUDI WZMACNIACZ MMI 2G OUTPUT wyczytałem na forum wszystko co gdzie i jak podłączyć lecz zostało mi podłączenie zasilania tego mostu. Nie wiem gdzie mam się wpiąć i jaki kabel do jakiego. Wysyłam poniżej zdjęcia schematu może ktoś z forumowiczów by coś doradził . Z góry dzięki.
[ Dodano: 2015-08-27, 08:15 ]
Ja mam się wpiąć w kostkę od świateł czy od wzmacniacza ?
Jeśli od świateł to jakie kolory do jakich podpiąć ?
Czerwony - zasilanie
Czarny - masa
Niebieski- remote?
- Jigitt
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomi
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Koledzy ma ktoś namiar na jakiś odpowiedni konwerter, który u siebie zamontował i działa??
Chcę dołożyć oddzielny wzmacniacz i sub w bagażnik, szukam na alledrogo konwertera, ale pojawia się z reguły coś takiego:
http://allegro.pl/wyjscie-na-wzmacniacz ... 66857.html
jakieś tanie to i nie wiem czy to nie jakieś badziewie...
Zapoda ktoś coś konkretnego??
Chcę dołożyć oddzielny wzmacniacz i sub w bagażnik, szukam na alledrogo konwertera, ale pojawia się z reguły coś takiego:
http://allegro.pl/wyjscie-na-wzmacniacz ... 66857.html
jakieś tanie to i nie wiem czy to nie jakieś badziewie...
Zapoda ktoś coś konkretnego??
Mówisz QUATTRO...
Myślisz AUDI...
Było: 80-B2, 100-C3, 100-C3, 100-C4, C5, C5FL, C6,
jest znów C5FL :D
Myślisz AUDI...
Było: 80-B2, 100-C3, 100-C3, 100-C4, C5, C5FL, C6,
jest znów C5FL :D
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008