Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[a6 c5] Wymiana zawieszenia pneumatycznego.

Zawieszenie
ODPOWIEDZ
v4mpyre
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[a6 c5] Wymiana zawieszenia pneumatycznego.

Post autor: v4mpyre » 29 kwie 2015, 10:55

Panowie.

Ponieważ mam problem z tylnym zawieszeniem (brak szczelności - uszkodzony miech + wykończony amortyzator) to chciałbym wymienić całość na zwykłe zawieszenie (jak wiadomo nie ma zamienników, a używane słabo dostępne).
Wyczytałem na forum, że potrzebuję do tego kompletu gniazdo + amortyzator + sprężyna.
Czy to aby na pewno wszystko? Nie dochodzą to tego żadne dodatkowe mocowania, gumki itp.?

Mam również pytanie co byście polecali zakupić. Rozumiem, że pneumatyka = zawieszenie w wersji komfort, które jednak strasznie buja, a ja zawsze byłem przyzwyczajony do dosyć twardego ;) Rozważam dwie w opcje w zależności od ceny:
1. Pozostaje przy komfort, wymieniam tylko tył - zatem jakie amorki sprężyny powinienem zakupić?
2. Wymieniam przód + tył - na trochę twardsze - to samo pytanie - jakie powinienem zakupić?
Nadmienię, że nie zależy mi za bardzo na obniżaniu, wysokość może być podobna do obecnej.

Ew. jeszcze pytanie - czy pneumatyka tylna jest taka sama dla wszystkich a6? W sensie jeśli bym znalazł amortyzatory z miechami, to ma znaczenie, czy jest to od quattro i czy ma znaczenie wersja silnikowa?

Autko jak w profilu: A6 C5 4.2 Quattro Avant.

[ Dodano: 2015-04-29, 10:55 ]
Nikt?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja