Witam
Jestem posiadaczem Audi A6 C5 99 rok 1.8T+ Gaz
mój obecny prawdopodobnie zdechł akumulator: 12V 340A 70 AH Varta DE
radio pionner - leci cały czas muza z mp3 głośno podczas jazdy i na wyłaczonym silniku - np. jak myje auto/ albo przerwa w jezdzie na peta
ostatnio dostałem kamerke video lepsza za 200 zł i też cały czas leci nagrywanie z zapalniczki prąd
światła na okrągło - ale wiadomo takie nasze prawo
jak wyciągne kluczyk ze stacyjki przy zapalonym światłach, albo kierunku to piszczy sygnał - małe prawdopodobienstwo abym zostawił na światłach
Bylem na siłowni 1,5h, auto odpaliło normalnie, podjechacłem do kolegi i po 40 min u niego wróciłem do auta i mi nie odpalil-padł akumulator;
podłaczyłem kolegi akumulator z golfa i zapalił mi silnik, na włączonym silniku podmieniłem spowrotem na swój akumulator, samochód chodził na wolnych obrotach 10 min i pojechałem do domu - kolejne 10 min
mysłałem że w 20 min juz sie cos podładował, ale dojechałem na podwórko, zgaziłem chciałem zapalić i lipa, dalej nic nie podładował....
podłączyłem na tanim pożyczonym prostowniku GranPrix z 2 diodami i odrazu zapaliła się lampka czerwona power i full - a więc jak by był naładowany - zostawiłem na 12h i dzisiaj będe go podłaczał, ale najprawdopodobniej jest walniety
moje pytanie>>
jaki kupic ? o jakiej pojemności powinien być prawidłowy 70AH, 74AH czy 100AH (tego ostatniego to alternator da rade ładować do końca czy szkoda pieniędzy na ten?)
jakiej firmy wziąść? cena gra role, jakość też... - im taniej tym lepiej i żeby na jakości dużo nie stracić
@Admin or @Mod - wiem że temat wielokrotnie wałkowany na forum/internecie - ale nie znalazłem naklejki z info w bagażniku, ani dokładengo info odnośnie mojego silnika w internecie-(możecie skasować temat jak dostane konkretną odp, jeżeli uznacie to za słuszne)
jaki kupić akumulator aby był odpowiedni do mojego wozidła ?
- krzysiekhhns
- Forum Audi A6 / A7
- krzysiekhhns
- Forum Audi A6 / A7
a jak sprawdzic czy to nie poszedł rozruzsznik ?
miernik mogę kupić to koszt 15 zł
ładowałem 20h i po wpięciu ledwo kręci rozrusznik, że fartem zapali auto 2,3 razy, potem kaplica dalej....
[ Dodano: 2015-04-20, 21:46 ]
drogi Adminie/ Modzie skasuj temat, znalazłem aku jaki chce kupic i zakładam nowy temat, sprawa pilna bo jutro kupuje i czekam na odp jak najszybciej
miernik mogę kupić to koszt 15 zł
ładowałem 20h i po wpięciu ledwo kręci rozrusznik, że fartem zapali auto 2,3 razy, potem kaplica dalej....
[ Dodano: 2015-04-20, 21:46 ]
drogi Adminie/ Modzie skasuj temat, znalazłem aku jaki chce kupic i zakładam nowy temat, sprawa pilna bo jutro kupuje i czekam na odp jak najszybciej
- krzysiekhhns
- Forum Audi A6 / A7
banner
kupiłem kolego wedle twojej rady
Banner Power Bull 74AH 680A za 335 zł
gośc sprawdził mi ładowanie przy zapalonych światłach radiu i z kamerka samochodową i bez tego...
powiedział że lepiej szczotki pasuje wymienić na nowe i dał namiary na znajmoy warsztat gdzie gosciu to zrobi
mówił że tragedi nie ma ja mam 13,8V ładowania a norma to 13,9 do 14,5, powiedział że idealnie to 14,2 V
dużo nie jeżdże, tylko do pracy i z pracy kilka km w jedna strone, do tego na siłownie kilka razy w tygodniu ....
warto wymienic te szczotki w alternatorze ? koszt pewnie mnie wyniesie kolejną 100
proszę o radę
Banner Power Bull 74AH 680A za 335 zł
gośc sprawdził mi ładowanie przy zapalonych światłach radiu i z kamerka samochodową i bez tego...
powiedział że lepiej szczotki pasuje wymienić na nowe i dał namiary na znajmoy warsztat gdzie gosciu to zrobi
mówił że tragedi nie ma ja mam 13,8V ładowania a norma to 13,9 do 14,5, powiedział że idealnie to 14,2 V
dużo nie jeżdże, tylko do pracy i z pracy kilka km w jedna strone, do tego na siłownie kilka razy w tygodniu ....
warto wymienic te szczotki w alternatorze ? koszt pewnie mnie wyniesie kolejną 100
proszę o radę