Witam. Potrzebuję kupić potencjometr pedału gazu 8D1 721 523 L. Niestety na dzień dzisiejszy znalazłem tylko z końcówką A i F. Czy może być któryś z tych?
Auto odpala, jedzie, brak mocy i poza błędem 18047 pokazuje błąd 17746 ale tylko po wciśnięciu pedału gazu. Elektryk obstawia tylko potencjometr dlatego chciałbym zacząć od wymiany tegoż właśnie chyba, że macie inne pomysły. Czekam na wasze sugestie i odpowiedź czy ta końcówka ma znaczenie.
Potencjometr pedału gazu
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
Gdybyś miał Vaga to podpiąłbyś się w silniku w bloku pomiarowym 062 można sprawdzić jaki sygnał dają potencjometry przy pedale gazu ( bo są 2 ) i potwierdzić diagnozę.
Z końcówką F odpada bo to do diesla , a końcówka A ma w innym miejscu wtyczkę.
Po wpisaniu na Alledrogo wyskoczyło mi parę sztuk 8D1721523L
i taki bym kupił
Z końcówką F odpada bo to do diesla , a końcówka A ma w innym miejscu wtyczkę.
Po wpisaniu na Alledrogo wyskoczyło mi parę sztuk 8D1721523L

Dzięki. Dzisiaj wykręciłem i rozebrałem potencjometr i nic niepokojącego nie zauważyłem . Jutro zerknę na całą wiązkę i samą wtyczkę może to tam leży przyczyna. Martwi mnie tylko błąd położenia wałka rozrządu. Co prawda pojawia się tylko po wciśnięciu pedału gazu co raczej ma uzasadnienie przez błąd potencjometru gazu ale nie mi spokoju.
W poniedziałek zrobię tak jak mówisz. Dam znać jak i co, a gdyby ktoś chciał foty to robię na bieżąco.
W poniedziałek zrobię tak jak mówisz. Dam znać jak i co, a gdyby ktoś chciał foty to robię na bieżąco.