[ c4 2.5TDI ael] chyba koło zamachowe
- zbys20
- Forum Audi A6 / A7
[ c4 2.5TDI ael] chyba koło zamachowe
Witam mam taki problem: przy mocniejszym dodaniu gazu na niskich obrotach auto zaczyna wpadać w drgania tak do ok2800-3000obr pózniej przestaje, jest to odczówalne na większych biegach od 4- w góre, dodam że wzrosło to po tym jak auto poddałem chipowi , wczesniej odczówałem tylko lekkie drgania na6-biegu. czy to będzie koło zamachowe? czy coś innego?
Mogą być różne przyczyny. Zacząłbym od podłączenia samochodu pod Vaga i sprawdzenie działania sond. U mnie np. padła sonda lambda i takie drgania występowały. Leciałem na 3 wyższe obroty-drgania, zmiana na 4 zero drgań... wyższe obroty-drgania itd.
Zobacz stan ogumienia, może kamyczki w oponach...
Zobacz stan ogumienia, może kamyczki w oponach...
ŻYJ DLA LUDZI NIE DLA RZECZY...
![Obrazek]()
Podłączenie do Vaga ok,ale diesel nie ma sondy,a bynajmniej nie C4.Z1 TOMEK pisze:Zacząłbym od podłączenia samochodu pod Vaga i sprawdzenie działania sond.
A kto robił tego chipa?? Mówiłeś przed założeniem,że masz drgania??? Czy drgania występują tylko w tym zakresie obr. i tylko od 4 w góre?? A jak na postoju jak dodajesz gazu??
Troszkę sprecyzuj swoje pytanie. Jak u ciebie z poduszkami silnika

Napisz coś więcej,czy coś podejrzewasz,co sprawdziłeś do tej pory,co wyeliminowałeś itp.
- zbys20
- Forum Audi A6 / A7
silnik podpinałem i brak błędów a opony już przełozyłem na letnie i jak było tak jest poduszki pod silnikiem moim zdaniem ok bo na postoju nic nie drrzy a te drgania są odczówalne tylko przy mocnym wciśnięciu gazu tak przez ok 5-10 sekund przy niskich obrotach jak mam więcej niż 3000obr i wcisnę gaz to jest spokuj. jak przyspieszam na delikatnym gazie to wtedy nie ma drgań, jest to odczówalne od 4- w góre na trujce tylko minimalnie