Audi a6 c6 falujace obroty
Cześć wszystkim,
jestem nowy na forum i chcę poruszyć wątek związany z falowaniem obrotów na drive podczas postoju. Po przełączeniu na neutral lub parking silnik pracuje prawidłowo (równo). Występuje też jakby ślizganie i brak mocy przy zimnym silniku. Czy ktoś z was spotkał się z takim problemem?Dodam jeszcze, że nie występuje to regularnie tylko raz na jakiś czas.
jestem nowy na forum i chcę poruszyć wątek związany z falowaniem obrotów na drive podczas postoju. Po przełączeniu na neutral lub parking silnik pracuje prawidłowo (równo). Występuje też jakby ślizganie i brak mocy przy zimnym silniku. Czy ktoś z was spotkał się z takim problemem?Dodam jeszcze, że nie występuje to regularnie tylko raz na jakiś czas.
- Robert74
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Tak i to tylko jak odpuściłem gaz tak w granicach 50 km\hmrporpoise pisze:Robert74, A miałeś problem tylko na "Drive" ?
Na postoju mi nie falowały..
[ Dodano: 2015-04-22, 19:20 ]
No to trzeba przyjrzeć się parametrom Live Data..M.A6 pisze:mrporpoise, Robert74, Dzięki za wskazówki, jutro jadę podpiąć pod komputer.
[ Dodano: 2015-04-22, 16:11 ]
i co dalej ?! zero błędów
Chociaż nie chce mi się wierzyć że nie miałeś żadnego zapisanego błędu
[/list]
Cześć, i wszystko jasne, pomimo że nie była błędów po podłączeniu pod komputer okazało się, że przepustnica dolotu miała wytarte koła zębate. Wymienione ale obroty nadal falowały. Sprawdziłem przepływomierz, był brudny. Po umyciu w alkoholu izopropyl izopropanol (30 min) falowanie obrotów ustało.
Zobaczymy na ile wystarczy?
Zobaczymy na ile wystarczy?
-
- Forum Audi A6 / A7