Woda w kabinie ;x
Woda w kabinie ;x
Witam. Moje ostatnie problemy wiązały się z elektryką, ale doszedłem do tego skąd ten problem się wzioł, zatkany był odpływ pod aku. Co za tym idzie woda dostała się do komputera jak i kabiny, z komputerem się uporałem, ale mam problem terez z kabiną, po prawej stronie pasażera, najbardziej z tyłu mam niesamowite ilości wody, już wyciągałem gumową zaślepkę pod podłogą ale woda nadal nie chce spłynąć
nie bardzo uśmiecha mi się wyciągać tunel fotel i tapicerkę z podłogi. Jak z tym problemem sobie poradzić ? mam naprawdę tej wody tam tak dużo jakby mi ktoś wiadro wylał. Proszę o jakieś sugestie

-
- Forum Audi A6 / A7
tak wszystkiemu winny byl odplyw pod Aku. Woda jakieś inne ujście musiała znaleść i zaszła aż pod tylne siedzenie pasażera
Ale już teraz jest wyczyszczone i drożne. Pozostaje kwestia wysuszeni tego, bo wody naprawde tam jest mnóstwo, jak stanę autem pod górke to widać kałużę aż więc woda dalej tam siedzi.

-
- Forum Audi A6 / A7
Kolego Sztukens
wyciagniecie fotela pasazera, rozebranie schowka i plastikow aby podniesc wykladzine to bulka z maslem
robie to z zamknietymi oczami, tyle razy to rozbieralem
jak sie do tego zabierzesz to bedziesz mial pewnosc ze wszystko pieknie wyschnie i bedzie czyste nie narazajac samochodu na niechciane zapachy...
W razie bedziesz mial problem z woda w aucie to pisz na PRV, postaram sie pomoc, aktualnie jestem w temacie ( na moje nieszczescie)
Pozdrowienia!

wyciagniecie fotela pasazera, rozebranie schowka i plastikow aby podniesc wykladzine to bulka z maslem

W razie bedziesz mial problem z woda w aucie to pisz na PRV, postaram sie pomoc, aktualnie jestem w temacie ( na moje nieszczescie)

Pozdrowienia!
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Maciej
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Popierammaciek.bielsko pisze:Zalecam niestety, ale rozebrac dywanik, podłożyć coś żeby był dostęp świeżego powietrza i porządnie wysuszyć.

Nie trzeba na PW,mw3 pisze:W razie bedziesz mial problem z woda w aucie to pisz na PRV, postaram sie pomoc, aktualnie jestem w temacie ( na moje nieszczescie)

Warsztat, naprawy Audi A6.
-
- Forum Audi A6 / A7
sztukens, inne ujscie to wentylator klimy na podszybiu,woda podniesie się do tego poziomu i wpada do kabiny
temat przerabiałem kilka lat temu
drugim ważnym powodem aby to usunąc jest możliwośc zalania sterownika skrzynii automatycznej który podobno jest umiejscowiony na podłodze koło tunelu środkowego
piszę podobno,ponieważ tak słyszałem 

Ahh brak słów mi na to wszystko, naprawdę miałem niezłe problemy bo woda dostawała się do bezpieczników i komputera mialem niezłe wybryki elektronika przez to ale już problem rozwiązany, najważniejsze że odpływ udrożniony, teraz mam nawał pracy ale myśle że w piątek się już za to zabiorę, może jakieś fotostory się uda zrobić, mam nadzieję że z Waszą pomocą uda mi się wszystko bez szwanku rozebrać. 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Maciej
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
-
- Forum Audi A6 / A7