s6 czerwone recaro
- dominik-a6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Kamilson100 przebieg 283000. Z tego co wiem od byłego właściciela, to olej był w skrzyni już zmieniany.
dominik-a6 Dziękuję Tu pochwały należą się martin_wml Ja tylko dbam
[ Dodano: 2015-02-27, 10:08 ]
No i jestem po wymianie oleju w silniku i w tipie. Po zdjęciu misy tipa nie odnaleziono żadnych podejrzanych przedmiotów, które nie powinny się tam znajdować (typu opiłki itp.) Skrzyniarz stwierdził, że olej był wymieniany jakiś czas temu. Trochę go brakowało, ale to pewnie pamiątka po zdejmowaniu chłodnicy. Skrzynia działała dobrze a teraz działa jeszcze lepiej i jakby płynniej (takie mam przynajmniej odczucie). Mam nadzieję że jej ta wymiana nie zaszkodzi Olej + filtr + uszczelka i robocizna = 630zł.
dominik-a6 Dziękuję Tu pochwały należą się martin_wml Ja tylko dbam
[ Dodano: 2015-02-27, 10:08 ]
No i jestem po wymianie oleju w silniku i w tipie. Po zdjęciu misy tipa nie odnaleziono żadnych podejrzanych przedmiotów, które nie powinny się tam znajdować (typu opiłki itp.) Skrzyniarz stwierdził, że olej był wymieniany jakiś czas temu. Trochę go brakowało, ale to pewnie pamiątka po zdejmowaniu chłodnicy. Skrzynia działała dobrze a teraz działa jeszcze lepiej i jakby płynniej (takie mam przynajmniej odczucie). Mam nadzieję że jej ta wymiana nie zaszkodzi Olej + filtr + uszczelka i robocizna = 630zł.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Moje auto: S6 C5
- Rocznik: 2001
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.2 290KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Lato wróciło na auto, co mnie bardzo cieszy
Żeby nie było zbyt pięknie, gazownik "bardzo ładnie" wyregulował mi instalację
Po pierwszej regulacji (po wymianie filtrów) pokazywał sporadyczny błąd ubogiej mieszanki na 2 banku. Podjechałem na poprawkę i wróciłem z czymś takim
http://vaglog.pl/log_209359.html
I jak tu się nie wnerwić
Żeby nie było zbyt pięknie, gazownik "bardzo ładnie" wyregulował mi instalację
Po pierwszej regulacji (po wymianie filtrów) pokazywał sporadyczny błąd ubogiej mieszanki na 2 banku. Podjechałem na poprawkę i wróciłem z czymś takim
http://vaglog.pl/log_209359.html
I jak tu się nie wnerwić
- Krzysiek93ZS
- Forum Audi A6 / A7
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2002
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
Krzysiek93ZS: dzięki Na razie w glebę się nie bawię, zobaczymy jak wpadną nowe opony. Wtedy... kto wie
Mazdomania: Ty wiesz co ja o tym myślę Najlepsze były słowa gaziarza podczas ustawiania instalacji w czwartek: "Panie, to tylko kosmetyka. Jak wywali check to jeździć, nie kasować i przyjechać za tydzień". Ręce opadają
[ Dodano: 2015-04-12, 11:22 ]
Po ostatnich niespodziankach auto "prawie" ogarnięte. Piszę "prawie", ponieważ nadal jeździ tylko na PB Gazownik kompletnie nie potrafił ustawić czegokolwiek. Auto na gazie ma muła z niskich obrotów, nie ma mocy podczas normalnej jazdy. Znalazłem gaziarza od Staga w Katowicach, który jest polecany na lpg-forum i po weekendzie przedzwonię i spróbuje się umówić na regulację, bo już mnie szlag trafia Nie polecam gazowników z Jaworzna Dla odmiany wczoraj, z okazji dnia wolnego i wizyty rodziny, wybrałem garażowy azyl Po 3 godzinach wyszło takie coś
Mazdomania: Ty wiesz co ja o tym myślę Najlepsze były słowa gaziarza podczas ustawiania instalacji w czwartek: "Panie, to tylko kosmetyka. Jak wywali check to jeździć, nie kasować i przyjechać za tydzień". Ręce opadają
[ Dodano: 2015-04-12, 11:22 ]
Po ostatnich niespodziankach auto "prawie" ogarnięte. Piszę "prawie", ponieważ nadal jeździ tylko na PB Gazownik kompletnie nie potrafił ustawić czegokolwiek. Auto na gazie ma muła z niskich obrotów, nie ma mocy podczas normalnej jazdy. Znalazłem gaziarza od Staga w Katowicach, który jest polecany na lpg-forum i po weekendzie przedzwonię i spróbuje się umówić na regulację, bo już mnie szlag trafia Nie polecam gazowników z Jaworzna Dla odmiany wczoraj, z okazji dnia wolnego i wizyty rodziny, wybrałem garażowy azyl Po 3 godzinach wyszło takie coś
Kolego Teacher a mogę wiedzieć, gdzie w Jaworznie gazowałeś, bo ja gazowałem kiedyś 2 auta u Marcina na Oświęcimskiej tyle ze w Chrzanowie i nie mogę narzekać. Pamiętam że Marcin sam wtedy jeździł S4 i ogarnia temat, może spróbuj tam.Gdyby nie fakt ze to dość daleko to pewnie bym tam jeździł ale jeśli wybierasz się do Katowic to tylko Davanti resztę szczerze odradzam:) w razie pytań służę pomocą.
Btw piękna maszyna - gratuluję.
Btw piękna maszyna - gratuluję.
Czy to nie jest czasami Speed Gaz? Jeśli tak, to właśnie o nich mówił mój gaziarz jak się poddawał (nawiasem mówiąc jeden z najbardziej znanych gazowników w Jaworznie, nie chcę nikomu antyreklamy robić na razie). Mówisz Kolego że zadowolony byłeś? Ja do Chrzanowa mam rzut beretemqnitus pisze:u Marcina na Oświęcimskiej
Gaz to nie zło. Nieogarnięci gazownicy to złobboykoti pisze:bardziej logiczne jest zagazowanie 4.2 niż 1.8T które pali dwa razy mniej
Martin_WML jeździł na gazie, ja jeżdżę (może nie ostatnio, ale jednak) na gazie, znam kilka innych osób posiadających 4.2 z LPG i jakoś nikt nie płacze, że im silnik wyleciał w powietrze O zgrozo nawet 2.7 BIT nie eksplodują Jedyne zastrzeżenia są do regulacji i sposobu montażu, ale to raczej podsumowuje moje pierwsze zdanie w tym poście
p.s. tak, nie raz słyszałem na stacji benzynowej "Patrz, taka fura a na gaz..." Nie muszę chyba pisać co sobie wtedy myślę
Napisał ktoś, kto jeździ dieslem... Jak może jeździć taniej, to dlaczego nie gazować?iFoundYou pisze:Zagazować S6... Trzeba było sobie kupić 1.8T
Ogólnie nie gazowałbym klasyków itp ale auto ,,do pracy" bez wahania
Aha, furka kozak, widać dbasz i pewnie Martin-owi_WML nie szkoda autka, bo trafiło w dobre ręce
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2002
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM